Kavioiden kapsetta

Tarunhohtoa. Valoja ja värejä. Komeita ratsuja, jotka ovat kuin yhtä ratsastajiensa kanssa. Upeita hevosia, jotka tietävät täsmälleen, mitä tehdä yleisön edessä ilman ratsastajaakin. Tanssijoita, akrobatiaa, rakkaustarina. Se on Apassionata. Hieno kuin mikä. Kyllä hevoset vaan on uljaita otuksia!
 
 
Tyttäriä on kiva viedä kaikenlaisiin paikkoihin. Taidan olla itse jonkinlainen elämysten etsijä, siksi tarjoilen niitä mielelläni myös lapsilleni. Tähän viikonloppuun on mahtunut tänään varsin hauska Risto Räppääjä -elokuva jonka päätteeksi Finnkino jakeli Brunbergin pusuja ystävänpäivän kunniaksi, ja eilen illalla tuo Apassionata Hartwall Areenalla. Tänä aamuna piti mennä päiväkodin pihalle laskiaisriehaan, mutta ammun kahtakymmentä lähentelevät pakkaslukemat saivat jäämään kotiin.
 
Apassionata oli todella upea! Sen tarina on todella puhtaasti kehystarina, sillä sitä ei oikeastaan viety sanallisesti eteenpäin kuin shown alussa ja väliajan jälkeisen osan aluksi. Aika hämäräksi sinänsä jäikin, mitä kaikkea eri kohtaukset kuvastivat. Intensiteetillään, valojen, värien, musiikin ja videotaulun maisemien vaihdosten,  avulla ne viestittivät tunnelmia. Ja olivat sellaisinaankin upeaa katsottavaa.
 
Kehystarina oli vuorilla asuvien pojan ja tytön ystävyys, idyllinen maalaisympäristö, josta he joutuivat lähtemään pois jonkin hyökkäyksen tai vastaavan vuoksi. Lapset kasvoivat aikuisiksi rakastuivat, joutuivat erilleen, mutta palasivat yhteen ja juurilleen vuoristoon. Mukana oli uljaita ratsukoita, vikellystä villein miesvoimin, hevoskuiskaajaa, akrobaattista seisten rastastusta kolmea hevosparia ohjastaen, villeinä teutaroivia varsoja ja pari sööttiä aasia.
 
Tarina alkoi vuoristomaisemissa vapaina juoksentelevien hevosten ja hetken päästä varsojen omalla showlla, ilman ratsastajia. Niitä seurasi erilaiset ratsukot koreografioineen ja erilaisine askelluksineen: milloin marssivat kuin saksalaiset sotilaat, milloin tanssivat musiikin tahtiin. Hevoset nousivat takajaloilleen ja kävelivät tai jopa hypähtelivät kahdella jalalla, ratsastaja selässä tai ilman. Komeaa katsottavaa oli se maantierosvoilta näyttävä akrobaattiryhmä, jonka ratsastajat olivat pääsääntöisesti kaikkea muuta kuin ratsailla hevostensa selässä. Ja se ranskalainen kaveri, joka ohjasti kolmea hevosparia, seisten yhden parin päällä, ja hyppäsi koko setillä esteitä.

 

 

Hevosten lisäksi showssa oli mukana tanssijoita muutamassa tanssikohtauksessa sekä pari live-laulua. Toinen niistä kuulemma otti esikoista korviin – no, olihan se melkoisen korkealta ja kovaa laulettu. Oli myös sen verran akrobatiaa ilmassa ilman hevosta, että mukana oli nainen, joka keikkui ja temppuili yhden kohtauksen verran naruilla, tai mitä lakanoita ne on. Ratsukot ratsastivat samalla naisen alapuolella kuvioitaan ja läpi portista jonka nuorat muodostivat.
 
 
 
Hevoset ovat uljaita eläimiä ja oli komeaa katso sitä, miten ne olivat kuin yhtä ratsastajiensa kanssa. Miten hienoa olisi osata hallita hevosta sillä tavoin! Tai osata jutella hevosten kanssa niinkuin hevoskuiskaaja, joka sai viisi hevosta yhtaikaa tekemään täsmälleen mitä halusi, pelkillä sanoilla ja eleillä. Mutta jotain suunnattoman herttaista ja hellyyttävää oli niissä aaseissa, jotka niitä käsitelleen miehen kanssa olivat shown comic relief. Ja niin taitavia nekin tekemään mitä mies halusi.
 
 
Parituntinen show + väliaika jaksoi pitää mielenkiinnon yllä kyllä! Tosikoinen alkoi vähän väsähtää tosin loppumetreillä, mutta kello alkoikin olla silloin jo ohi normaalin nukkumaanmenoajan. Ja sitten tietenkin murjotettiin lähtiessä, kun en suostunut ostamaan pehmohevosta. Ihan kuin ei meillä olisi pehmoja! "Muttei tollasta heppaa!" Juuei, eikä ole vieläkään. Esikoinen ei meteliä nostanut vaan halusi julisteen ja sai sen. Tosikoinen lopulta tyytyi kirjaan, josta pitäisikin lukaista tarinaa vähän paremmin vielä. Mutta kotimatkalla kuului syytös: "Äiti, mä tiedän mikset sä ostanut muuta. Sä aloit katsoa hintoja!" Jep, ihan niin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.