Vanha vuosi pakettiin, sneak peek uuteen

Vuodenvaihteeseen on vielä muutama päivä aikaa, mutten malta olla jo paketoimatta kulunutta vuotta, sillä oma katseeni on jo vahvasti tulevassa. Paljon on tapahtunut, suurinta osaa en voi edes kirjoittaa tänne, vielä enemmän on tulossa ensi vuoden puolella. Jotain yhteenvetoa, jotain kurkistusta haluan tänne kirjoittaa viimeinkin, nyt kun asiat ovat suhteellisen selviä.

Viime vuonna tähän aikaan oli oma mieli toivoa täynnä ja kirjoittelin jotain tulevaisuuden rakentamisesta onnelliseksi perheenä ja miehen kanssa. Ihan niin ei käynyt. Elämä ei olekaan ihan niin yksioikoista. Meillä oli hyvä yritys, välillä asiat olivat ihan hyvinkin, mutta se ei riittänyt. Syksyn mittaan tultiin tilanteeseen, josta ei enää ollut muuta uloskäyntiä kuin ero. Aika alkaa rakentaa onnea erillämme, kun emme siihen yhdessä pystykään. Olemme vielä nuoria, meillä on vielä paljon elämää elettävänä.
Viime vuoteen mahtuu monta hyvää ja kaunista. Hiihtolomareissu Kanarialle oli ihana. Perheen yhteiset hetket ja retket kesälomalla virkistäviä ja hyviä. Kissanpentu sai loppukesästä hetkeksi koko perheen hassuksi, ja on tietenkin kaikkien silmäterä yhä. Tytöt loistivat upeina setänsä häissä elokussa. Nämä tulevat mieleen noin from the top of my head.
Etenkin syksyllä meni kuitenkin liian vaikeaksi ja mielessä ja tunteissa myllersi niin että oli vaikea kirjoittaakaan tänne mitään. Suuria asioita ei voinut ulos kirjoittaa, vähäpätöisemmistä ei jaksanut välittää. Niinpä olemme nyt tässä, purkamassa yhteistä kotia, kääntämässä yhteisen elämän kirjaa kiinni, aloittamassa uutta. Olemme sovussa, ero tuntuu oikealta ratkaisulta meille. Olo on pettynyt, haikea, mutta ehkä tässä vaiheessa kuitenkin eniten helpottunut, kun tulehtunut tilanne on päätöksessään.
Lapsilla on kaikki hyvin. Heillä on kaksi vanhempaa, jotka rakastavat heitä yli kaiken ja tekevät kaikkensa, että ero toisi heidän elämäänsä niin vähän muutosta kuin suinkin. Mutta tuleehan tuosta seuraavasta vuodesta iso muutosten vuosi meille kaikille. Ystävien tuella siitä selvitään!

4 thoughts on “Vanha vuosi pakettiin, sneak peek uuteen

  1. jep, se on yllätys varmasti useimmille, koska tällaiset asiat kuitenkin pitää sisällään/lähimmillään… kiitos, ja samoin sullekin!

  2. Elämä antaa ja ottaa….Kun päätöksen saa tehtyä, ja muutoksen alkuun, tulevaisuus on avoinna. Eroaminen vie hetken, , eron työstäminen paljon pidempään. Onnea matkaan:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.