Joulu tulee laulaen

Mutta menee viheltäen, mikäli oikein muistan miten nopeasti se kaikki kauan kaivattu ja hartaudella odotettu vapaiden ja juhlien aika on ohi. Odotanpahan silti. Oleilua ja relaamista. Lukemista ja pelaamista. Singstarin laulamista. Nyt on sitten mikitkin hankittu.

Singstaria odotellessa on vihdoin pitkän – lähes tasan vuoden – tauon jälkeen päässyt taas laulamaan ihan livesti, ihan konsertissa. Ei siis todellakaan mitään karaokea, vaikka luulisin että sitäkin tuli tehtyä firman pippaloissa viime elokuussa. Ei voi muistaa enää :D Meidän kuorolla on ollut keikkataukoa tässä vuoden verran, mutta joulukonsertoimaan sentään päästiin ja päästään taas! Onneksi, onhan nämä suorastaan levy-julkkarikeikkoja nyt, nämä tämän vuoden joulukonsertit.
Yli kaksi vuottahan siinä menikin kun tuota uutta joululevyä äänitettiin pala kerrallaan. Ja ensin siitä julkaistiin palanen Soivana Kultalyhteenä pari vuotta sitten. Ja viime vuonna toinen pala toisena Soivana Kultalyhteenä. Ja nyt on ulkona ihan oikea pitkäsoitto, jossa ei ole vain samat jo julkaistut biisit, vaan monta uuttakin. Pari ihan ihan uutta. Ainakin yksi ihan meille varta vasten tehty. Eilen sen kuuntelin läpi autossa kotimatkalla konsertin jälkeen ja vielä uudestaan himassa, kun tosikoinen halusi heti laittaa sen soimaan. Ja kyllä se vaan soi hienosti!
Esikoinen se alkoi taas marista, että aika eppii, kun sä oot ollu telkkarissa ja pääset elokuvaan ja nyt sä vielä laulat levylläkin! Rehellisyyden nimissä, missään noista ei minua edes mainita nimeltä, olenpahan vain massaa muun massan joukossa. Lähinnähän ne on nuo kuoropuuhat minua noihin medioihin pari kertaa vieneet, ensimmäisen kerran joskus tuolla melkein parikymmentä vuotta sitten nuorisokuoroaikaan. Silloin laulettiin telkussa, en kyllä enää muista missä ohjelmissa, ja silloin tuli ulos pari äänitettäkin joilla olin mukana.
Olihan ne hienoja aikoja nekin :) Mutta niin on nämäkin. Tuumasin tuota meidän levyä kuunnellessani, että jos edes puoliksi niin hyvin vedetään keikka livenä, ei konsertit varmaan ole ihan hullua kuunneltavaa. Ja kyllähän niistä aina hyvää palautetta saadaankin, silloinkin kun itse ollaan sitä mieltä ettei nyt aivan mennyt putkeen. Itsekriittisyys on tietenkin oma lukunsa, mutta ei kai keikkakuoro voi ihan mokitta aina laulaa, vaikka oltaisiin kuinka hyviä. Osataan vissiin peittää ne hyvin ;)
Ihana oli laulaa :) Vaikka treeniaikaa olisi voinut olla vähän enemmänkin. Ja Finlandia, joka kuusiääinsesti nykäistiin Itsenäisyyspäivän kunniaksi, oli melkoisen haastava juttu niin vähällä harjoituksella kuin se menttin. Näistä joulukonserteista on tullut tärkeä osa joulun aikaa. Näitä ihan odottaa joka vuosi. Näitä ja tanssikoulun joulujuhlaa. Ne ovat oleellinen jouluun valmistava tekijä. Ensi lauantaina vielä konsertti Lahdessa, mutta sunnuntaina en veny Kuopioon millään. Ja siitä viikon päästä lauantaina ne tanssikoulun joulujuhlat. Ja sitten on joulu. Eikun sitten on yksi työpäivä vielä ja sen jälkeen minulla alkaa joulu parilla vapaapäivällä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.