Takkatulen hiljaa hiipuessa

Syksy ja kylmät säät, pimenevät aamut ja illat. Viime sunnuntaina mies vaihtoi autoihin talvirenkaat – ajan ensimmäistä kertaa nastoilla sitten autokoulun, kun Hondani lähes käyttämättömät talvirenkaat nyt sattuvat olemaan nastat, enkä tykkää. En sen paremmin rapinasta niiden raapiessa asfalttia kuin nastojen aiheuttamasta kummallisesta ohjaustuntumastakaan. Kunhan nuo on kulutettu vaihdan taas kitkoihin.

Takassa on jälleen tuli harva se ilta. Tuohan se oman lisänsä näiden neliöiden lämmittämiseen, mutta ennen kaikkea se luo kodikasta tunnelmaa kotiin. En minä kovin paljon ole ehtinyt tässä takkatulen ääressä istua silti, enimmäkseen en ole ollut kotona kun takkaa on poltettu, tai sitten on ollut jotain hommaa juuri silloin. Sen tuoksu kuitenkin leijailee kivasti ja kun tulee lähelle, se hohkaa ihanasti lämpöä. Nyt tulin tähän rahille miniläppärini kanssa juuri kun takka oli jo hiipumassa. Lykkäsin pesään pari pientä puuta ja hetken takka jälleen rätisikin iloisesti vieressäni.

Taas on yksi työviikko hujahtanut ohi ja viikonlopustakin puolet mennyt jo. Esikoisella oli kuluneella viikolla syysloma. Maanantain tein etänä töitä kotona, vaikka loppujen lopuksi mies oli silloin flunssaisena kotona myös. Tiistain olikin mies kotona raksahommissa, keskiviikon esikoinen isoäidilläni ja torstain ja perjantain oli mies tyttöjen kanssa taas kotona tosikoisen sairastaessa. Kummallinen tauti olikin. Torstain oli 39asteen kuumeessa, joka ei hellittänyt kuumelääkkeistä huolimatta, mutta perjantaina jo taas täysin kuumeeton. Vain vähän yskää ja käheä ääni jäljellä.

Minä olen ollut hirvittävän väsynyt viime aikoina, kaipa tämä syyskuun alusta alkanut vauhti, joka ei taida mihinkään ennen joulua hellittääkään, alkaa vähän viedä verojaan. Pitäisi siis vaan nukkua vähän enemmän eikä valvoa aamuyön puolelle sen paremmin kotona kuin muuallakaan. Viime yönäkin näytti kello kahta kun menin viimein hampaiden pesulle. Kampesin silti itseni sängystä puoli yhdeksän aikaan ratsastamaan ja ratsastustunnin jälkeen lähdin parin kaverin kanssa seinäkiipeilemään. Ja selviydyin päivästä yhdellä kahvimukillisella ja ilman päänsärkyä.

Ratsastus jatkuu, tykkään :) Ja esikoinen tykkää. Käytännön syistä ratsastan tämän vuoden loppuun asti samalla tunnilla esikoisen kanssa ja siinä on jotain hirveän mukavaa! Olkoonkin että tunneilla vähän välillä harmittaa, kun joutuu toppuuttelemaan heppaansa niiden pikkuisten (ja maailman suloisimpien!) shettisten seassa ja vaihtamaan paikkaa uralla tavan takaa. Mutta ei haittaa. Pääasia että pääsee ratsastamaan! Ensi vuoden alusta sitten muuttuu tuntikuvioni.

Tänään tosiaan sitten vielä lähdin kiipeilemäänkin Tapanilan Erälle parin kaverin kanssa. Pari kertaahan olen sitä ennenkin kokeillut ja tykännyt kovasti. Nyt kiipeily on tullut esiin muutaman kerran noiden kavereiden kanssa, joten kun ehdottivat että lähtisin mukaan, olin messissä enemmittä houkutteluitta! Ja buukkasin itseni ensi keskiviikon alkeiskurssille opettelemaan varmistamista ja jotain, minkä jälkeen voinkin kiipeillä silloin kun itseäni huvittaa. Ja viedä tytötkin kiipeilemään. Esikoinen etenkin on sitä jo hinkunut vaikka kuinka. Saa nähdä iskeekö vai ei.

Takkatuli alkaa hiipua jälleen. Mies ja lapset pelaavat Monopolya loppuun tuossa lattialla. Lasten nukkuminen on ehtinyt heittää häränpyllyä vaivaisessa viikossa, vaikka on periaatteessa edes yritetty pitää kiinni jostain nukkumarytmistä. Loma silti sekoittaa sen aina. Onneksi ensi yönä saa tunnin lisää nukkuma-aikaa, kun siirrytään talviaikaan. Aamuherätys odottaa jälleen puoli yhdeksän maissa, jotta ehditään kymmeneksi pelaamaan sulkista koko sakki.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.