Muutama huomio ja yksi löytö

Huomio #1: hiilihydraatit
Tein minä tämän huomion jo kesälläkin, mutta tänään se tuli taas vastaani. Nimittäin, että hiilihydraatit ihan yksinkertaisestikin sekoittaa elimistöni jonkun hormonitasapainon. Sen, mikä säätelee kylläisyyskeskusta ja kylläisyydeen tunnetta. Ja ne kerryttää nestettä ja sekoittaa aineenvaihdunnan. Ne eivät siis vain lihota liikaa nautittuina, vaan oikeasti pistävät koko elimistöni outoon tilaan, jossa tekee vain mieli syödä, ihan sama mitä. Tänään tämä taas tuli todettua, kun ihmettelin miksi vain napostelisin pitkin päivää, täysin vastoin nykytapojani. Kun tajusin, että viikonloppu kului vaihteeksi varsin hiilihydraattipitoisissa tunnelmissa.

Huomio #2: lihakset ja liikunta
Viime viikolla jo ihmettelin, miksi tanssitunneilla tuntui kroppa niin kummalliselta eikä mikään tuntunut sujuvan niinkuin normaalisti. Tänään jossain tanssisarjaan kuuluvassa jalanheittokohdassa yhtäkkiä hogasin, että minullahan tuntuu eri lihakset jäykiltä ja siten huonosti liikkuvilta kuin ennen. Tähän asti olen monta vuotta harrastanut tanssia, ja enimmäkseen vielä yhden opettajan tunneilla, joten liikeradat ovat kohtalaisen paljon tiettyjä lihaksia käyttäviä. Mutta nyt olen pari viikkoa ratsastanut (ja syksyn alusta pelannut sulkista). Olen kyllä venytellytkin – mutten sitten ehkä ihan "oikein" rasituksen kannalta.

Huomio #3: Reynaud
Mutsi on tässä jo muutaman kerran kysellyt sieltä Kanarian lämmöstä käsin, jotta joko on sormenpäät valkoisina, kun on syksy alkanut. Eipä ole vielä ollut, mutta tänään oli jo ensimmäisen kerran tänä syksynä melkein. Tuossa kun kotiin tanssitunnilta ajelin, uhkasi vasemman käden etusormesta – siitä pahiten Reynaud’n oireyhtymästä kärsivästä sormestani – lakata verenkierto. Mutta vain melkein. Sitä odotellessa. Not.

Löytö: Muse
Kerroin tänään duunissa, että ostin viime viikolla pari Musen cd:tä. Duunikaveri totesi, että oi, nuoruusmuistoja. Minulle ei, minulle se on aivan tuore tuttavuus. Olen sitä jonkun biisin verran kuullut Rockilta, sen verran että arvasin ostaa yhden vähän vanhemmista (ja täten halvemmista – pienempi menetys jos en olisikaan tykännyt) levyistä. Lumouduin albumista totaalisesti ja ostin uusimmankin. Aivan mahtavaa musiikkia, taitavaa soittoa, vähän niinkuin rock-oopperaa ja vokalisti laulaa upeasti. Väreet kulkevat selkäpiitäni pitkin tuon tuosta, kun huudatan sitä autossa. Vau.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.