Pitkän päivän ilta

Pitkän päivän aamu alkoi osaltani sangen kiukkuisesti. Minua on alkanut ihan tosissaan ottaa pattiin, ettei viikossa ole yhtään aamua, jolloin saisi nukkua pitkään! Enkä voi oikeastaan syyttää edes harrastuksia siitä – vaikka meillä todellakin nyt onkin sekä lauantaina että sunnuntaina harrastusmenoa jo kymmeneltä – vaan kissaa ja lapsia. Kissa herättää meidät viikonloppuisinkin puoli seiskalta, eihän se tiedä arjesta ja vapaasta mitään. Ja jos ei se ehkä minua vielä niin kamalasti häiritsekään, lasten mekastus viimeistään puoli kasin maissa kyllä. Tänäänkin nousin lopulta niiden yhtäjaksoiseen nahisteluun.

Patistin tyttäret aamupalalle samalla kun itse raahauduin keittiöön etsimään kahvia. Tytöt vetivät muroja naamaan, minä tyydyin juomaan pari kuppia kahvia. Ei oikein tehnyt muuta mieli. Tosikoinen pomppi aamupalapöydästä kolmeen kertaan avaamaan ovea, kun meille lappasi miehen veljiä ja siskon exää raksahommissa jeesaamaan. Esikoisen kanssa lähdettiin vähän ennen puolta kymmentä siitä sitten tallille.
Auttelin tytärtä taas laittamaan poniaan kuntoon, kunnes paikalle tuli hoitajatyttö, joka autteli loput. Parina viime kertana ei ole äiteen tarvinnut tunnilla taluttaakaan, sillä hoitajat ovat enenevissä määrin hoidelleet sitä hommaa. Ja kohta varmaan pääsevät muksut menemään ilman taluttajaakin. Minä olen näin ollen saanut relata vaan katsomon puolella, jutellen muiden vanhempien kanssa. Vaihteeksi ihan mainiota vertaistukea, ihan ratsastukseen liittymättömissä asioissa :D
Tulinpa kuitenkin aukoneeksi suutani siitäkin, että itsekin olen miettinyt tuota ratsastamista. Enkä suinkaan ainoa äiti, jota ratsastuskärpänen on purrut samalla kun tytär on harrastuksen aloittanut. Lopulta yksi asia johti toiseen ja nyt olen sitten ilmoittanutunut aikuisryhmään ratsastamaan! Sopiva taso on vielä vähän hakusessa, ihan alkeisiin eivät suin päin ainakaan olleet minua laittamassa, kun olen kuitenkin edes vähän ratsastanut parikymmentä vuotta sitten, ja nyt noita perusjuttuja kerrannut tässä samalla tyttären kanssa. Joten menen torstaina yhdelle tunnille katsastamaan, mihin osaamiseltani kuulun. Jänskättää jo!
Kotona minua odotti sotkuinen keittiö, perunateatteri ja aamulla kiehumaan jätetty peltipurkki, jonka sisällä kondensoitu maito oli jo kutakuinkin toffeeksi muuttunutta. Siivosin keittiön, kuorin läjän perunoita, tein niistä ison satsin perunamuusia, laitoin uuniin kolme pakettia hookoon sinistä, tein salaatin ja porkkanaraasteen, ja jossian siinä kaiken lomassa jälkkäriksi siitä toffeoidusta maidosta päärynätoffeetortun
Ruuan jälkeen lähdin omien tyttärien ja miehen yhden proidin kaksivuotiaan tytön kanssa tuonne "kylille" tivoliin. Se on kyllä melkoisen kallista lystiä siihen nähden, miten vähäinen määrä niitä laitteita on. Ostin lapsille yhteensä 22 lippua, joilla pääsivät kaikki kolme nauttimaan laitteesta jos toisestakin. Meidän likat kävivät keskenään tai yksinään isojen laitteet läpi ja ihan intona veivät pientä serkkua pienten laitteisiin :) Kotimatkalla tivolista poikettiin vielä hetkeksi leikkimään läheisen päiväkodin pihalle ennen kuin tultiin kotiin siivoamaan keittiö uudestaan ja laittamaan iltapala pöytään.
Ja minä kun olin suunnitellut asentavani tänään tuohon kotiläppäriin Windows seiskan. Silloin ennen kuin tiesin, että tänne tulee meidän seuraksi 4 miestä ja napero. Olisi ehkä ollut rauhallisempi päivä, mutta näin tämä päivä oli ihanasti elämänmakuinen – jos kohta ehdin polttaa joskus siinä päiväruuan aikoihin pahasti kääminikin jostain syystä. Paljon olisin menettänyt kököttämällä läppärin ääressä polttamassa käämejä windowsille. Olkoonkin että w7:n sanotaan asentuvan nopeasti ja kivuttomasti. Olen skeptinen.
Hetki sitten luulin, että voin mennä nukkumaan mukavan päivän jälkeen hymy huulillani. Kunnes mies kertoi tuosta, että asia, joka sai minut suunniltani joku aika sitten, on taas tapetilla. Aiheuttaen pelkoa suunnatonta avuttomuuden tunnetta. Menenkin siis nukkumaan suu mutrulla, huolirypyt otsalla. Päätä alkoi särkeä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.