Oikeeta ja virtuaalista elämää

Vielä viikko sitten pohdin, riittääkö edes tämä kuuden viikon lomani siihen että taas jaksan duunissa vuoden. Vielä viikko sitten pelkäsin, että olen töihin palatessani yhtä väsynyt kuin loman alkaessa. Lomastani on käynnissä nyt viides viikko, ja viikonlopun korvilla totesin, että huh! olen sittenkin ehtinyt palautua. Olisin jaksanut mennä duuniin jo eilen, jos lomani olisi ollut normaalit neljä viikkoa. Nipinnapin, mutta kuitenkin. En silti todellakaan pane pahakseni että vielä saan relata melkein kaksi viikkoa.

Alkuloma nukuttiin tavan takaa yhteentoista aamuisin. Kyllä se uni enimmäkseen maittaa vieläkin, mutta ollaan myös alettu heräillä aikaisemminkin. Eilen aamulla heräsin kummalliseen inspiraatioon, pää täynnä ideoita. Samoin tänä aamuna. Nousin jo puoli yhdeksän aikaan laittamaan itselleni kahvia, ja istahdin koneeni ääreen duunamaan sitä yhtä web-sivustoa, jonka olen heinäkuun aikana luvannut saattaa ainakin jonkinmoiseen kuntoon. Parina päivänä olen sitä nyt työstänyt muutaman tunnin kerrallaan ja olen siihen todella tyytyväinen :)

Samalla kun olen saanut aikaiseksi webbi-sivuja, järkkäillyt valokuvia ja tietenkin reissaillut niin perheen kuin mutsinkin (joka siis meillä lomailee kuukauden päivät) kanssa, on lukeminen vuorostaan jäänyt vähemmälle. Rhett Butlerin porukat luin tuossa joku ilta loppuun kyllä, nyt Scarpetta odottaa aloittamista. Katsottiin me mutsin kanssa lauantaina Shopaholic-leffakin, joka oli niin pahasti co-häpeän rajoilla, että kiemurtelin sohvalla. Ja sunnuntaina minusta tuli kummi miehen siskontytölle, joka ensin liittyi kirkkoon ja sitten konfirmoitiinkin.

Reissailujen lomassa tytöt ovat vuoroin viihtyneet yhdessä hyvinkin ja sitten taas ei. Viime viikolla taisivat leikkiä monena päivänä putkeen jotain kotileikin tapaista, jossa molemmilla oli oma vauva ja äidit kävivät välillä töissä (tosikoinen naputteli muumi-läppäriään olkkarissa ja oli kuulemma palaverissa) ja välillä tekivät etätöitä kotona ;) Aterioillakin oli vauvat mukana, minä olin muistaakseni leikissä sisäkkö tai jotain. Melkoisen varakkaita vissiin, eikun ainiin, minähän raadoin palkatta ;)

Tässä loman aikana neidit ovat pitkästä aikaa myös intoutuneet hoitamaan kuukausitolkulla pausella olleita tamagotchejaankin. Toisella oli tyttö, toisella poika, ja yhdistelivät niitä monta kertaa päivässä niin että lopulta alkoi tamppojen romanssi kukoistaa ja "yäk! ne pussaili kuun valossa!". Lopulta tampat menivät naimisiin ja saivat kaksospojat, joista toinen asusti äidin kanssa ja toinen isän kanssa – taisi vauvaelämä rasittaa tamppojakin, kun heti tuli asumusero ja lapsetkin jaettiin :P Nyt on jäljellä enää pojat, vanhemmat lähtivät vuoron perään jonnekin lipettiin. Tamagotchi-elämä on outoa.

Mies puolestaan on ehtinyt laitella tuota meidän pihaa eteenpäin. Tilasi ja asensi viime viikolla tukimuurikivet tuohon rajalle, ettei rinne valu meidän tontille. Ja nyt levittää tuolla asennushiekkaa, meinaa tässä jossain vaiheessa saada pihakiveystä laitettua autotallin eteen ja kulkuväylälle etuovelle. Mutsin huoneena toimiva perähuone tuli laitettua kuntoon ja pari viikkoa sitten (vain sähköt puuttuu). Ja aika paljon aikaa on mennyt erinäiseen suunnitteluun tuon pihan suhteen.

Miehellä on nyt viimeinen lomaviikkonsa menossa. Näyttää siltä, että ollaan sittenkin enimmäkseen kotosalla, jotta mies saa vielä viimeisiä raksahommia tehtyä, mutta jotain Porvoo-reissua tms. on suunnitteilla. Ensi viikon olenkin sitten jo keskenäni lasten kanssa, ajattelin jonnekin hilpaista niiden kanssa pariksi yöksi – vaikkapa sukulaisiin keski-Suomeen jos heille sopii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.