Hyvän päivän resepti

Aurinko, bikinit, kirja. Aurinkolasit, lippis, siideri. Siinä alkaa olla jo aika hyvä resepti rattoisalle ja mukavalle päivälle! Esikoinen tosin ottaa noista vain kirjan (tai sarjiksen), tosikoinen taas vain auringon ja bikinit. Ja mies puolestaan siiderin :P Minä otan koko potin.
 
Aloitin päivän ihan juoksulenkillä. Tai oikeammin yritin aloittaa, mutta taas sain kävellä kotiin häntä koipien välissä. Alkaa jo hiukan ottaa aivoon! Talvella keuhkoni eivät kestä kylmää ilmaa, en pysty juoksemaan kun keuhkoihin sattuu (tosin siihen tuo helmikuussa saamani piippu auttaa kyllä jonkin verran). Sitten kun on lämmintä, en pysty juoksemaan, kun ei happi kulje siitepölyn vuoksi. Joku viikko sitten kävin juoksemassa ja kaikki oli ihan jees, mutta tänään alkoi henkeä ahdistaa parin kilsan kohdalla ja nenän ja silmien kirvelystä päätellen syy on koivun. Ja minä kun ajattelin kokeilla naisten kybää tänä vuonna. Haaveeksi taitaa jäädä.
 
Tulin lenkiltä kotiin varsin pahalla tuulella, vaihdoin bikinit päälleni, kaivoin aurinkotuolit autotallista ja asetuin pihalle lukemaan siideritölkki seuranani. Ihanaaihanaaihanaa, että oli niin lämmin, että voi löhötä pihalla pelkissä bikineissä taas! Huomenna lienee taas vähän pilvisempää, joten tänään piti ottaa kaikki ilo irti lämmöstä ja pilvettömästä taivaasta. Sen verran kävin sisällä, että laittamassa ruuan uuniin välillä. Ja ottamassa sen pois ja syömässä.
 
 
 
Tosikoinen teki minulle seuraa pihalla, loikoili bikineissään vieressäni toisessa aurinkotuolissa ja piti huolen siitä, ettei minulla käynyt aika pitkäksi kirjani kanssa ;) Puheli jatkuvasti kaikenlaista minulle. Eikä se häirinnyt lukemistani edes. Olen vuosien varrella oppinut hyvinkin lukemaan ja juttelemaan lasten kanssa samanaikaisesti. Ei ehkä täysin läsnäolevaa, muttei täysin poissaolevaakaan.
 
 
Esikoinen ei päivällä pihalle tullut, hänhän ei pidä auringosta ja kuumasta. Loikoili sitten sohvalla, jotain paksua Akkaria lukien. Vasta iltasella, kun auringon säteet nipinnapin lämmittivät vilpoisen kevättuulen lomasta, tuli esikoinen parin taskarin kanssa vähäksi aikaa aurinkotuoliin. Siinä vaiheessa tosin minä jo keräilin kimpsujani siitä pihalta, kun alkoi tulla vähän vilu.
 
 
Sen verran tyttöjen kanssa tsempattiin pois pihapiiristä, että pyöräiltiin sinne jätskikiskalle ja takaisin. Se on itseasiassa ihan reipas lenkki lapsille, nelisen kilometriä kuitenkin yhteen suuntaan. Itselleni etenkään lasten tahtiin polkien se ei tunnu missään – senhän juoksisin, jos keuhkot sietäisivät – mutta kun polkee kaikki reitin ylämäet raskaimmalla vaihteella saa siitä itselleenkin vähän kuntoilua.
 
Mies on meistä ainoa, joka on tänäänkin ollut ahkera eikä loikoillut auringossa. Mies on rakentanut meidän saunaa – siellä on lauteet paikoillaan jo :)
 

4 thoughts on “Hyvän päivän resepti

  1. Sie onnelline,sait maata auringos. Mie raukka,hihii,ravasi ympär cittari leipäosastoo ja pakastealtaita. Nyt sit o utune ilma, alkaa tuulemaa, parvekelasit kyl suojaa tuulelt, mut ku se aurinko ei paista. Mukavaa sunnuntaita siule ja perheelle. Upee näköset lauteet, vähä sama oloset niiku Hanna ja Mika tekkiit hei saunaa.

  2. Kiitos kummallekin :) Mieskin eilen illalla totesi, että saunasta taitaa tulla kodin hienoin paikka ;) En siitä tiedä, minusta meidän talo on aika upea muutenkin, mutta saunaan(kin) satsattiin kyllä jotta miellyttää kans :)

  3. Hienot ovat lauteet! Ootko jo testannut niitä?! Miltä tuo selkänoja tuntuu?? Naapurit meillä ottivat aurinkoa bikineissä ja uikkareissa. Mä oon niin vilukissa, että ei olisi onnistunut… Mukavaa viikkoa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.