Joka viikko on kirjaviikko

Jotkut jo veti herneitä nekkuun, kun ei sellaista kansainvälistä kirjaviikkoa olekaan, ei ainakaan virallisesti, ei ainakaan Suomen kalentereissa. Pelkästään jo kyseisen meemin jatkamisen voi toki hyvällä mielikuvituksella nähdä tyhmyytenä ja ignoranssina, kun ei postaaja “tiedä”, ettei sellaista ole oikeasti. Jospa joku on sellaisen viikon perustanut? Tai jospa sillä ei ole väliäkään?

Jollain oudolla tasolla kykenen ymmärtämään ajattelun: jos menet höplään pienessä, menet höplään myös isossa ja kiertopäivityksen levittäminen on automaattisesti osoitus hyväuskoisuudesta ja höplään menemisestä. Tai ainakin ignoranssista, kun et välitä, onko jokin oikeasti olemassa vai ei. Fine, minäkin olen joskus tosikko, suotakoon se itse kullekin.

Minulle on yhdentekevää onko kirjaviikkoa olemassa vai ei. Minulle joka viikko on kirjaviikko, vaikka välillä luenkin vähemmän. Välillä voimavarat kuluvat muuhun ja lukeminen tuntuu liian raskaalta. Välillä taas laiminlyön kodin ja perheen, kun en saa kirjaa käsistäni. Välillä luen viihdettä, joka vie mukanaa, välillä vähän vakavampia kirjoja, kuten elämäkertoja ja muuta sellaista non-fictionia.

Minä päätin aloittaa “Viikon sitaatti” -meemin: ota vapaavalintainen kirja hyllystäsi ja avaa satunnaiselle aukeamalle, osoita sormella satunnaista kohtaa ja kirjoita virke fb-statukseesi. Kerro myös kirja, josta sitaatti on.

Voi olla, että olen ainoa, joka sitaatteja ikinä koskaan postaa ja voi olla että kyllästyn itsekin noin ensimmäisen sitaatin jälkeen. Lue: unohdan koko asian elämän tiimellyksessä. Ei sillä väliä; rakastan kirjoja ja minusta nämä satunnaiset sitaatit ovat kiehtovia. Tässä ensimmäinen sitaatti, jonka jo naamakirjaankin kirjoitin:

Aloitan: “Se oli ainoa, joka kiinnosti häntä ja hän tiesi, että hänen levollisuudellaan ja kylmäverisyydellään pääsisi pitkälle,” – Birgit TH.Spare, Vanhan kartanon Diana

***

Same in English, the short version: some people have already got a bug up their ass about this international book week meme, since no such week officially exist.

So I decided to start a new meme: “Quote of the Week”. Pick a random book from your book shelf, open it to a random page, point your finger on a random sentence and type it in your FB status. Also, write the author and the book the quote is from.

I’ll start:

“Among those foolish pursuers of pleasure, they recon all that delight in hunting, in fowling, or gaming: of whose madness they have only heard, for they have no such things among them.” Sir Thomas More, Utopia

I might be the only one ever posting any quotes, or I might forget about this whole thing after the first post. I don’t care. I just love books and I think these random quotes are intriguing!