Loma lomautuu

Kehitys kehittyy. Samalla logiikalla loma lomautuu?

Loma on vähän yli puolivälissä, puoltoista viikkoa vapaata takana, tasan viikko edessä. Joulussa oli oma tohinansa, ja omat lepopäivänsä. Tapanina oli eno kylässä ja laitettiin sitä varten ihan kunnon gourmet-ateria, ranskalaista keittiötä. Siinä oli kokkaamista melkeinpä enemmän kuin itse jouluaaton vietossa. Mukavaa puuhaa, kun ei tarvitse joka päivä tehdä samalla pieteetillä :)

Perjantaina tuli 2/3 tyttäristä, esikoinen ja tosikoinen. Keskimmäinen oli mummillaan tähän iltaan saakka. Sunnuntaina oli tv-huoneessa hulinaa, kun esikoisella oli pari kaveria kylässä ja kaikki neljä tyttöä katsoi leffaa ja pelasi pleikkaa ja lauloi SingStaria koko päivän. Mutsikin oli ystävillään iltapäivästä iltaan asti, joten oli melkein kuin oltaisiin oltu miehen kanssa kaksin. Plus koira. Luin melkein koko päivän, lukuunottamatta lenkkejä koiran kanssa.

Illat on venyneet myöhäisiksi leffojen seurassa, kun katsottiin tosikoisen kanssa Charlien enkeleitä. Teini itsepäisesti päätti, ettei äidin valitsema leffa kiinnosta, ei edes sitten kun pikkusisko tykkäsi ja halusi nähdä sen toisenkin. Tänä iltana on koko porukka koolla (koiraa myöten, paitsi mutsi) katsomassa Star Warsia. Onhan se jo nähty monta kertaa. Esikoinen kuulemma tuli katsomaan sitä vain koska söpöseksikäs Obi-Wan ;) Keskimmäinen preferoi Anakinia.

Jos viikonloppu menikin lähillä löhötessä nauttien ihanasta tylsyydestä, tänään on juostu senkin edestä. Ensin (olkoonkin, että kello siis oli silloin jo puoli päivä) kävin mutsin kanssa hoitamassa pari hänen asiaansa. Kun sieltä päästiin himaan, tulikin meille mutsin ystäväperhe kylään. Minä tosin lähdin siitä tyttöjen kanssa Jumboon, missä oli miljoona muutakin.

Meillä oli pari asiaa agendalla: kampaaja ja talvikengät kummallekin tytölle. Esikoiselle löytyi kengät Dinskosta ensimmäisten kymmenen minuutin sisällä. Ja kampaajakäynti oli oletetun mukava. Tosikoinen nautti pesusta, full with päähieronta ja kaikki. Esikoiselta leikattiin latvoista muutama sentti, tosikoinen halusi hiuksistaan pituutta pois kymmenisen senttiä.

Ja sitten etsittiin talvikenkiä tosikoiselle. Etsittiin jokaisesta Jumbon kenkäkaupasta. Etsittiin lasten kengistä ja naisten kengistä. Tarjolla oli läjäpäin sellaisia lasten talvilenkkareita, joita tosikoinenkin käytti vielä päiväkodissa. Ja naisten nahkakenkiä. Ja vääränkokoisia sellaisia talvikenkiä, jollaiset tosikoinen olisi halunnut. Kaikkialla vain liian pieniä tai liian isoja.

Yhdet oikeankokoiset Kangaroot löydettiin Anttilasta (ja niitä olisi ollut tarjolla muuallakin). Niiden malli oli väärä, puristivat jalkaterää. Ja Citymarketista sellaiset, joista oli kokoja jäljellä vaikka muille jakaa. Oletettavasti sen vuoksi, että ne olivat huonon tuntuiset jalassa, omituiset kävellä, kuulemma. Tyhjin käsin palattiin kotiin.

Tänä yönä on tähtikirkas taivas. Kävin viemässä Meggieä ulos viimeiselle iltakävelylle. Edellisen kerran kun ulkoilutin Meggieä kirkkaan tähtitaivaan alla, näin tähdenlennon. Tällä kertaa ainoa mikä tähtien seassa liikkui, oli lentokone laskukierroksellaan.

Huomenna on jo uuden vuoden aatto. Ylihuomenna on jo vuosi 2014. Aika ajautuu. Ensi vuonna esikoiseni täyttää 14 vuotta. Minä olin 14 kun tapasin hänen isänsä reilut 24 vuotta sitten! Tosikoinen on keväällä 11 ja syksyllä talossa on toinenkin teini keskimmäisen täyttäessä 13. Numeroita. Elämää.

Numeroista ja Uudesta Vuodesta puheen ollen. Katsaus vuoteen 2013 odottaa kirjoittamista. Stay tuned, kyllä se vielä tällä viikolla, kunhan päätän miten sen tällä kertaa teen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.