Vappua kotosalla

Tehokkaan idearikkaan kehityspäivän päätteeksi toimiston keittiössä poksahti korkki auki skumppapullosta ja tippaleipä levisi pitkin lattiaa. Siitä oli hyvä aloittaa vapunvietto; skumppaa toimistolla, pari drinkkiä “etäneukkarissa” kadun toisella puolen ja sitten kotiin miehen ja keskimmäisen luo grillaamaan broilerin koipipaloja.

Siinä iltasella oli jo vähän vilpoista, ja hiiligrillillä kesti ja kesti kuumeta kunnolla, joten kääriydyin batamantaan (hihallinen fleecepeitto) pysyäkseni lämpimänä. Siinä hipsutellessani terassilla tuohon maahan saakka pitkään viittaan kääriytyneenä tunsin itseni aivan Jedi-ritariksi. Ulkoisesti siis. I lack their force ;)

Ruokaa odotellessa fixasin meille kevään ensimmäiset mansikka-daiquirit, tai oikeastaan mansikka-vadelma-daiquirit, vaikka ilma ei tosiaan ihan ollut kesäinen. Katettiin illallinen sisälle, ja keskimmäinen (yhä ainoa lapsi meillä-kotona, kunnes esikoinen ja tosikoinen tulevat perjantaina) kyseli milloin saa tippaleipää. Meillä oli rauhallinen Vappuaattoilta.

Ja rauhallinen Vappupäivä myös. Ei mitään Stadin hulinoita; sinne ei tehnyt mieli ollenkaan! Aurinko paistoi täydeltä terältä, omalla pihalla oli niin lämmin että vedin päälleni topin ja shortsit (ja legginsit), kun aamupalan ja Vappusalaatin valmistuksen jälkeen siirryin pihalle istuskelemaan. Pari tuntia siinä pärjäsikin vallan mainiosti, mutta auringon siirtyessä naapurin koivunlatvojen taakse, piti vetää kollari niskaan.

Päivän task pihan eteen oli kaivaa varastosta iso terassipöytä ja laatikoiden ja muun rojun taakse hautautuneet terassituolit. Pesin nuo muutaman vuoden varastossa olleet puutarhakalusteet, tuunasin kesäisen pöytäliinani sopimaan keskellä sojottavasta aurinkovarjosta huolimatta (that involved siscors and safety pins) ja katettiin pyötä kauniisti Vappulounasta varten.

Pala kerrallaan piha kunnostuu :) Vähän kun vielä lämpenee, voidaan alkaa istuttaa kesäkurpitsoja ja muita maahan ja siirtää ruukuissa kasvavat yrtit pihalle kokonaan. Nyt ne vielä yöpyvät sisällä. Ostoslistalla on kaasugrilliä ja lehtiharava-osaa miehen monitoimityökaluun ja basilikan siemeniä. Ne näyttävät olevan loppu kaikkialta!

Tänään ei tehty muita pihahommia ollenkaan. Oleiltiin vaan pihalla, keskimmäisen touhutessa kaikenlaisia perinteisiä vapputouhuja kuten vesi-ilmapallojen heittelyä ja muuta naapurin tyttöjen kanssa, nautittiin auringosta ja daiquireista vähän paremmassa säässä. Syötiin Vappusalaatti rosé-kuoharin kanssa ja alettiin suunnitella seuraavaan ravintolapäivään omaa ravintolaamme.

Red Hot Chili Peppers soi taustalla, aurinko lämmitti suloisesti vielä puidenkin varjosta, linnut pitivät konserttiaan, mehiläiset pörräsivät melkein jo nuupahtaneissa krookuksissa. Ei ollenkaan hullumpi Vappu meillä :)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.