Vuosikymmenen verran aurinkoa ja ukkospuuskia

Tyttöseni aurinkoiseni, syntyi tasan vuosikymmen sitten, kylmänä kevätyönä. Maa oli jäässä ja lunta tuprutti tummanaan. Tänään tuo tyttö pisamainen, vaaleakutrinen, ilosilmäinen, viettää synttäripäiväänsä lumikinosten ympäröimänä, kevätauringon paistaessa kirkkaalta taivaalta. Täyttä kultaa tyttären sydän, temperamentti tulta ja tappuraa, ja tiukka on oma tahto. Avulias ja empaattinen, puolustaja altavastaajien, oman vankkumattoman oikeudentajunsa mukaan. Pikkuisen pilvissä toisinaan pää, kun tanssahdellen tyttönen taivaltaa elämänsä polkua.

Pienoisena nyyttinä tyttö aloitti elämänsä. Aurinkoisena kesänä näki jo paikkaa monta. Isosiskon touhuiluja seurasi äidin sylistä, lempipaikkana kengurupussi, lähellä äidin sydäntä. Varhain alkoi kantaa pienoisen omat jalat. Koon kuudentoista töppösillä, mennä paineli puiston jäillä, ennen kuin ikää oli kymmentä kuukautta. Iloisesti nauraen toi päivään paistetta neitonen. Meidän pikku prinsessa, toinen yhtä ihana.

Ei ole äidin vauva enää mikään vauva. Tanssijatyttönen on jo kymmenen! Kymmeneen vuoteen kuuluu aurinkoa ja myrskyä, ukkosta ja päivänpaistetta. Ehdottomasti enemmän paistetta kuin myrskyä! Tyttären temperamentti kuohahtaa toisinaan ukkospuuskan lailla, menee yhtä nopeasti kuin tulikin. Taitava, taiteelinen, älykäs neitonen. Ulospäin suuntautunut, eloisa ja utelias. Herkästi innostuva, herkästi myös tulistuva. Rakkautta ja kujeita, ukkosta ja paistetta, sitä on meidän nuorin prinsessa.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Elämän ensimmäinen vuosikymmen tyttärellä täynnä, koko elämä edessä. Haaveita, toiveita, riehakasta iloa. Pettymyksiäkin varmasti, onhan niitä jokaisella, isoja ja pieniä. Oma kultani kymmenenvee <3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.