Vaaleanpunaisesta pimeään

Ulkona on vaaleanpunaista. Saunanraikkaana istuskelen sohvalla iPadini kanssa. Taustalla soi dreamy Morcheeba. Mies keittiössä valmistaa tacoja. Esikoinen meni nukkumaan meidän muiden ollessa saunassa, mistä lie noin väsynyt. Tosikoinen kävi kinumassa otsatukanleikkausta, kun isommatkin otsiksen halusi ja sai, mutta kun sanoin etten juuri nyt jaksa leikata hiuksiaan, puhui typy keskimmäisen ympäri lähtemään kanssaan ulos.

Hiihtolomani on huomenna puolessa välissä. Viikonloppu kului lasten kaverikuvioissa. Eilen nukuttiin pitkään, syötiin rauhassa aamupala ja tehtiin kuka mitäkin. Tosikoinen ja keskimmäinen viettivät ulkona monta tuntia liukumäen- ja lumilinnanrakennuspuuhissa. Pihalla on lumivuori, josta tytöt ovat tehneet liukumäen talon vierestä aina alapihan lumikasaan saakka, johon puolestaan rakentavat linnoitusta.

Mekin tartuttiin miehen kanssa lapioon ja kaivettiin yksi syksystä saakkaa pihassa seissyt Mersu jäisen lumen alta, jotta hinuri pääsi hakemaan auton huoltoon. Piha oli liukas kuin jäärata, ja kun liu'uin ja luistelin henkeni kaupalla yrittäessäni lahdata jäisiä lumimöhkäleitä pihan nurkassa olevaan vuoreen.

I swear, tota lunta on jo niin paljon, että meillä on lumikasoja pihalla vielä heinäkuussakin!

Urakan alkumetreillä kävin etsimässä sisältä parempipohjaiset kengät jalkaan. About puolivälissä olin täysillä astmakohtauksen kourissa. Pieni breikki siis ja avaavaa lääkettä huiviin, niin hetken päästä alkoi taas henki kulkea. Minua ei ole luotu talvisäähän, etenkään rehkimään talvisäässä. Lumenluonti pihamaalta aiheuttaa astmakohtauksen joka kerta, ja keuhkoputkiin alkaa sattua kylmä ilma. Minua ei löydä ladulta hiihtolomallakaan.

Lopulta saatiin auto esiin ja hinausauto kävi noutamassa sen. Esikoinen kotiutui keilaamasta juuri sen verran että ehti vaihtaa vaatteet ennenkuin lähdettiin tallille, ratsastustunnille. Maneesi oli pystyssä, oli vielä tunnin jälkeenkin ;)

Tänään mentiin esikoisen kanssa keilaamaan. Samanlaisissa kengissä, samannäköisissä tummissa farkuissa ja (eri värisissä) huppareissa oltiin ihan samikset :D Paitsi että minä olen silminnähden sen kolme kertaa tyttäreni ikäinen.

Tytär laittoi itselleen laidat käyttöön, mutta hävittyäni hänelle kolme kierrosta, ilmoitin että viimeisen kierroksen saa luvan keilata ilman laita-apuja. Keilasikin, ja hyvin keilasikin. Olkoonkin että peukaloni vammautumisesta huolimatta (sopivan painoisissa palloissa on aina reiät tehty liian isolle kädelle) olin voitolla tuota kierrosta siinä vaiheessa kun aika loppui. Eihän niiden laitojen kanssa opi kunnolla, kun roiskimallakin onnistuu!

Nyt on on jo pimeää, päivä on illassa. Vatsa on täynnä tacoja, nuoremmat tytöt sisällä ja esikoinenkin nousi hetkeksi ennen yöunille menoa. Lunta tippuu hiljalleen lisää. Kohta kutsuu yöpuu koko porukkaa. Ihana leppoisa loma :) Kumpa vaan aurinko välillä edes paistaisi enemmänkin kuin parin säteen verran pilvien lomasta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.