Blackjack of life

Elämä jakaa joskus aika kummalliset kortit. Vähän niinkuin blackjackia pelaisi, pöytään tulee kortteja, uutta jakoa ei ole, mutta hyvällä tsägällä voit kertoa, otetaanko vielä yksi kortti pakasta vai ei. Joskus voittaa, joskus ei. Joskus panoksena on koko elämä, joskus vähän vähempi. Joskus mehevän voiton jälkeen tulee ankara tappio. Tai kortit, joilla tuntuu ettei voi voittaa, valitsipa lisäkortin tai ei.

Reilu viisi viikkoa sitten minulla oli hyvä alku jackpotille, enkä olisi ollenkaan nostanut siihen jakoon uutta korttia. Mutta elämä päätti puolestani, jakoi ylimääräisen kortin, ja nyt kaikki on ihan pi(i)run pienestä kii, kuten Samuli laulaa. Siitä seuranneen erän viimeistä korttia ei ole jaettu vielä, joten tässä elelen tulevaisuutta ihmetellen ja vähän jännittäen. Yhdessä mieheni kanssa, joka juuri nyt on maapallon toisella puolen. Toivottavasti viimeinen kortti on voittokortti.

Tässä viiden viikon mittaan on tullut muutamakin sivupeli pelattua, ihan aivan pyytämättä. Elämä kun ei kysy, milloin sopisi pelata ja millaisilla panoksilla.

Eräänä iltana jokunen viikko sitten esikoinen oli kavereineen ulkona suojatulla rivitalopiha-alueella, ja kun kotiinlähdön aika koitti, huomasi tytär, että koululaukku oli kadonnut siitä missä se oli ollut vielä aivan hetki sitten. Tyttö kavereineen etsi laukkua joka puolelta, mutta oli jo pimeää, joten etsinnät oli pakko keskeyttää. Hain tytön kotiin ja tein rikosilmoituksen. Seuraavana päivänä tytär soitti aamupäivällä, että laukku oli löytynyt. Liekö joku tehnyt typerän prankin tai etsinyt puhelinta, joka oli tytön taskussa, mutta kaikki tavarat oli tallella. Sillä kertaa pelissä tuli voitto.

Auto-blackjackia on pelattu nyt jo monta erää. Miehen Mersu on nyt muutaman viikon seissyt pihassa ja toimi oikein kauniisti vielä muutama viikko sitten. Muttei toiminut lauantaina, kun yritettiin sitä käynnistää. Tehtiin temppu ja toinen, irrotettiin akkukenkä ja kaikki. Ja lopulta auto suvaitsi käynnistyä. Ajelin sillä lenkin, tankkasin ja toin takaisin pihaan. Siinä on pari pikkuvikaa, jotka kaverin piti käydä korjauttamassa, mutta homma jäi sitten sunnuntaille.

I wish. Sunnuntaina oli vastassa sama juttu. Vaihteisto luulee olevansa peruutusvaihteella, joten ei starttaa. Ihme sähkövika tai mikä lie, ihan tuossa issekseen tullut :o Tällä kertaa ei tepsinyt edes akkukonsti, joten auto seisoo yhä pihassa. Voitto talolle. Ja tässä viikolla pari muutakin voittoa talolle. Peli ei tosin vielä ole ohi, mutta jo tässä on alkanut ihmetellä, eikö mikään nyt voisi mennä silleen helposti.

Ehkä mikään sentään. Eilisaamun pikapelistä tuli helppo voitto. Olin lähdössä duuniin, takki oli jo päällä ja kengätkin jalassa, kun avasin oven jollain aavistuksella. Bussihan se sieltä oli jo pysäkkiä lähestymässä. Refleksillä huidoin ja hämmästyin vallan, kun se alkoi hidastaa; tässä vaiheessa matkaa, kolme pysäkkiä päättäriltä, ei kukaan kyllä pois yleensä jää. Nappasin laukkuni eteisestä, olin jo astumassa ovesta ulos, kun muistin avaimet, käännyin vielä nappaamaan ne naulasta ja säntäsin ulos. Ovi kiinni, portaat alas ja pensasaidan raosta bussiin. Se ihan todella odotti ihan minua. Kuski sai isot kiitokset.

Miten se taas menikään se Forrest Gumpin kuolematon elämänfilosofia? Jotain suklaarasiasta. Jos elämä olisi kuin suklaarasia, se olisi aika makeeta. Onhan sitä niitäkin suklaita, jotka ei niin hyvälle maistu, mutta harvemmin sitä kovin pahanmakuista suuhunsa saa. Ehkä suklaan sekaan on työnnetty lantapalloja randomisti, ja joskus suuhunsa saakin sellaisen?

2 thoughts on “Blackjack of life

  1. Kohtuullisen samoissa fiiliksissä täälläkin. Vaikea jaksaa uskoa, että risukasaan koskaan päivä paistaisi tai luottaa enää siihen kohtalon johdatukseen, että kaikilla on olevinaan tarkoituksensa. Kliseestä toiseen…Tsemppiä meille kaikille!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.