Tulvivan virran varrella

Lensin sitten sunnuntai-iltana vaihteeksi jälleen Ouluun. Tekstari”matkalipussani” luki paikkanumero 2D, sillä online-checkiniä tehdessäni olin valinnut tuon paikan ehdotetun 1D:n sijaan; halusin saada käsilaukkuni edessä olevan penkin alle. Hämmennyksekseni löysin itseni kuitenkin koneen ensimmäiseltä riviltä, sillä koneessapa ei ollutkaan ollenkaan paikkoja D, E ja F rivillä 1. Pohdin, että näinköhän olisin saanut matkustaa kaapissa jos olisin hyväksynyt check-inin ehdotuksen 😛

Lentoemäntä vakuutteli, että olisin minä jonkin vaihtoehtoisen paikan saanut sitten portilla, mutta eipä tarvinnut tätä lupausta testata siis, vaan istuskelin suunnilleen tyytyväisenä (lentäminen on ty-yl-sää) 2D-paikalla ja tuumasin, että kaipa se käsilaukku siellä ylälokerossakin pärjää, kun ei kuitenkaan Finskin lennolla tarvise kaivella kuvetta saadakseen mehun tai kahvin. Siis mehun, sillä lennolla, sillä olin matkalla iltalennolla. Hotelliin päästyäni menin melkolailla saman tien nukkumaan. Jahka olin saanut iPadiini viritettyä nettiyhteyden.

Aamusella popsin hotelliaamiaisella hyvällä halulla brietä ja Coppa-kinkkua ja paistettuja tomaatteja ja herkkusieniä, muun muassa, ja kiittelin hiljaa mielessäni hyvää hotelli-valintaani. Jos minusta on kiinni, en enää muussa hotellissa Oulussa yövykään kuin tuossa Radisson Blu:ssa! Se on ehdottomasti paras hotelli – eikö kuitenkaan edes niitä käpysempiä kalliimpi. Ja näyttää muutenkin olevan Oulussa the hotel; se on ainoa hotelli, jossa taksit odottelevat oven edessä asiakkaita aamuisin. Näpsää.

Työpäivän jälkeen lojuin hotellihuoneen sängyllä pohtien niitänäitä – mielessä tuleva muutto ja auton myynti ja whatnot – ja potien kevyttä koti-ikävää, kunnes totesin että on paljon parempi lähteä ulos aurinkoiseen iltaan pohtimaan ja potemaan ikävää. Keräsin kamerani – sen pienemmän, sillä himassa tuumasin, että johan se on Oulu moneen kertaan kuvattu eri vuodenaikoina ja jätin ison kameran kotiin – ja lähdin kävelemään kohti Hupisaaria. Ei ne sen hupaisampia kuin muutkaan ulkoilualueet, mutta ihan kiva siellä on käyskennellä.

Oulussa tulvii. Tiesittekö sitä? Oli se tuossa joku päivä joku viikko takaperin uutisissa ihan Hesarissakin, joten minä tiesin. Ja osuinkin siellä Hupisaarilla nimenomaan näille yhden tietyn padon juoksutuksesta johtuville tulva-alueille. Ja silloin iski ikävä sitä isoa kameraani! Niin, saihan sillä pienelläkin toki kuvia, joten käveleskentelin aikani ympäriinsä kuvia napsien. Eräs vanha herra käveli vastaan pyöräänsä taluttaen ja tervehti minua: “Oletkos sinä joku rokkitähti?” Minua alkoi naurattaa, miehen hassu kysymys sai minut oikein hyvälle tuulelle! Rokkitähti 😀 Sen täytyi johtua aurinkolaseistani 😀

Istahdin siinä sitten vähän sinne joenrantaan. Ensin yhden koivun alle, mutta suhteellisen lämpimästä illasta huolimatta siinä varjossa tuli kylmä, joten siirryin aurinkoon, lähemmäs kuohuja. Hetken perästä siihen tuli pari kundia, istahtivat läheiselle penkille, kaivoivat kantolaukuista bongorummut ja alkoivat rummutella. Minä suljin silmäni, kuuntelin rumpuja ja kosken kuohuja, annoin ajatusteni juosta, torpaten vain sen joka kehotti nousemaan ylös ja alkamaan tanssia 😀

Istuin siinä rumpuja kuunnellen kunnes jälleen olin varjossa. Kuljeskelin toiseen suuntaan, sinne missä on puutarhaa ja leikkipuistoa (juuei, ei minun agendassani 😉 ) ja sellainen kiva pieni kahvila, josta ostin jäätelön. Tulva oli siltä puolelta katkaissut kulkuväylän jos toisenkin, mutta sieltä sitä vaan porukka pyöräili läpi, ja menipä siitä joku juoksijakin läiskytellen mennessään. Hyvää harjoitusta estejuoksijalle 😉 Hivenen verran viilenevässä illasa kävelin takaisin hotelliini pohtien, että olihan paljon porukkaa liikkeellä ja puistikoissa istumassa, porukoita soittelemassa ja muuta.

Seuraavana iltana ei tulvat enää jaksaneet kiinnostaa, sen sijaan teki mieli kunnon ateriaa, joten suuntasin kulkuni keskustaan, parin kenkäkaupan (joista tulin ulos tyhjin käsin 😮 ) kautta ravintola Toreroon. Viimeksi Oulussa vieraillessani bongasin listalta rakastamani kultaotsa-ahvenen, mutten silloin mennyt sitä syömään. Kuvittelin saavani sitä pian kaupastakin, kuten viime kesänä, sillä mistäpä olisin tiennyt kalan jotuneen Green Peacen punaiselle listalle.

Torero vakuuttaa hankkivansa kultaotsa-ahvenensa vastuullisilta kalastajilta 😉 joten ihan hyvillä mielin istahdin ravintolaan ja tilasin lempikalaani. Ja kyllä se olikin ihan superhyvää! Kylläpä olinkin kaivannut kunnon grillattua kalaa! Valitan, mutten pidä noista järvikaloista ihmeemmin, joten siikaa tai kuhaa tai muuta ruotokasaa ei minun lautasellani nähdä. Poikkeuksen muodostavat neulamuikut, ja joskus vähän isommatkin.

Loistavan illallisen (jolta puuttui vain seura, pref. oma mies) jälkeen palasin huoneeseeni tyytyväisenä siitä että vatsa oli täynnä hyvää ruokaa ja jäljellä oli vain yksi yö hotellissa. Nyt istun lentokentällä, tyytyväisenä siitä että viimeinenkin Oulu-työpäivä on ohi, asiakas oli tyytyväinen päivien antiin, ja kohta pääsen lentokoneeseen, joka vie minut takaisin kotiin. Home ❤ Lapsista kotona on vain uusikoinen, mutta eilen puhuin esikoisen ja tosikoisen kanssa sentään puhelimessa. Ajatella. Meillä on tyttäret jo kuudennella, viidennellä ja kolmannella! Ensi vuonna meillä on eka yläastelainen 😮

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.