Maailmassa monta…

[Lennolla Helsingistä Ouluun 28.5.]

Tekstaritaksi on yksi parhaita keksintöjä sitten, öö, en minä tiedä, jonkun toisen hyvän keksinnön. Yleensä sillä saa vahvistuksen taksistaan suunnilleen saman tien. Ja esimerkiksi Oulussa (minne nytkin olen matkalla, vaihteeksi, tai tietty tämän julkaistessani jo perillä) taksikin ehtii paikalle yleensä niin nopsaan, että on parempi sytyttää tupakka ensin ja naputella viesti vasta sitten, jos mielii poltella tupakkansa loppuun asti.

Tänään taisin kuitenkin olla lähdössä himasta kentälle ruuhka-aikaan, sillä sain odotella ensin taksin vahvistusta useamman minuutin ja sitten taksiani sateessa ehkä jopa seitsemän minuuttia. En minä ole kärsimätön, en, mutta oli kylmä! Kesä katosi jonnekin päivän aikana, ja pohdiskelin jo tuossa kävellessäni commuter-bussista koneeseen, että näinköhän sitä olisikin pitänyt ottaa vaan se nahkarotsi tuonne Oulussee mukaan, kun siellä tiettävästi on vielä kylmempi. Kesä, kesä, where are you?! 35 päivää Tinoksen matkaan, siellä viimeistään.

Taksin odottelusta huolimatta olin kentällä enemmän kuin vain ajoissa, etenkin kun näin maanantai-iltana – toisin siis kuin esim. maanantaiaamuna – kentällä ei ollut ruuhkia, ja tietenkin olin tehnyt lähtöselvityksenkin etukäteen. Kävelin siis Baggage Drop -tiskille, ja työnsin vanhemmanpuoleiselle virkailijasedälle kännykkäni, missä oli matkalipputekstarini valmiiksi esillä. “Mitä siinä lukee? On niin pientä ettei tuosta näe. No nyt se katosikin…” setä sähläsi kändeni kanssa. “Sano nimesi ja minne olet matkalla niin päästään helpommalla.”

Ehkä. Lopulta se lentonikin löytyi koneelta (“ai tää on nääitä FlyBen lentoja”) ja lentolaukkuni, jonka jouduin laittamaan ruumaan tällä kertaa koska oli pakko ottaa shampoot mukaan tällä kertaa, sai tarransa ja minä kouraani paperisen lentolipun. Tä?! En ymmärrä, miksi ne tulostaa Baggage Dropissa lentolipun, vaikka koko homman edellytys on se, että lähtöselvitys on tehty netissä, jolloin lippukin on sähköinen.

Päästäänköhän me tässä maailmassa ikinä eroon tuosta ylimääräisestä paperin tulostamisesta? Sama kuin leffaliput. Miksei nekin voisi kelvata vaan sähköisinä kännykän näytöltä, kun kert ostan ne netissä? Miksi ne pitää jakaa tulostettavana peedeeäffänä? Tai Lippupisteen liput? Ja muut vastaavat.

Lippu kourassa astelin turvatarkastukseen, jossa piippasin, tällä kertaa. Viimeksi ihmettelivät jotain läppärilaukkuni sisälmyksiä tuplatarkasti, kerran jollain kentällä laukun aukoivatkin. Minä en ole piipannut aikoihin, joten hämmästyin sitä tällä kertaa. Ei korkkareita jalassa, ei sellaisia koruja jotka piippaisivat, ei mitään tavallisesta (ei-ennenkään-piipanneesta) poikkeavaa. Luulen, että ne turvahemmot painaa välillä jotain salaista nappia, kun joku kävelee läpi, ihan vaan koska niillä on muuten tylsää.

Turvatarkastuksen jälkeen käyskentelin hetken etsimässä sitä lentokentän Starbuck’sia, kunnes muistin, että sehän taisikin olla siellä turvatarkastuksen väärällä puolella. Käännyin kannoillani, ja silmiini osui Stockan laari, jossa oli Angry Birds possukarkkeja myynnissä kohtuuhintaisina irtopusseina, versus siis ne superkalliit laatikot, joissa on kaksi pientä karkkipussia ja avaimenperä, ja hintaa boxilla all of 15 euroa, tai ehkä viis senttiä vaille. Pitihän siitä siis napata tytöille tuliaisiksi sellaiset, ja itsellekin ottaa yksi maistiaisiksi.

Matkalla portin suuntaan katsoin, että vielä on aikaa liiankin kanssa, joten istahdin Oak Barreliin yhdelle lonkerolle, tsekkasin facebookin, ja lähdin jatkamaan katkokävelyäni kohti porttia. Suunistin suht määrätietoisesti kohti vauvanhoitohoitohuonetta (vesipullontäyttöoperaatio, heh mikä sanahirviö 😀 ), kun joku kortinkauppaaja yritti saada huomioni. Ensin suomeksi, ja sitten englanniksi, kun en heti reagoinut. Esittelipä minulle siinä sitten, miten minunkin kannattaisi päivittää vanha Finnair-korttini uuteen, jossa on Diners Cardia ja Lounge-pääsyä lisäetuina. Njaah, katkaisin kaverin puheen, “taidan skipata tällä haavaa” ja jatkoin matkaani sitä vesipulloani täyttämään ja portille.

Sellaiset suljetut tilat kuten se pieni lobby, jossa odoteltiin pääsyä commuter-bussiin, tai bussi itse, ovat jotenkin ärsyttäviä paikkoja. Siellä on aina niitä keskenään puolituttuja tai uustuttuja, jotka sitten sellaisella puolivirallisella tavalla sivistyneesti keskustelevat pinnallisuuksia tai bisneksiä, joita kaikki muutkin joutuvat kuuntelemaan koska muuten on ihan hiljaista. Bisnesmatkustaminen on enimmäkseen ja useimmille aika yksinäistä puuhaa. Paitsi kun tuntematon vieruskaveri alkaa jutella. Se vaan ei ihan aina ole tervetullutta.

[Hotellihuoneessa 29.5.]

Jep. Oulussa. Astuin lentokentältä ulos sangen viileään, joskin aurinkoiseen iltaan ja suunnistin takseja kohti. Kohdalleni sattui – taas, ja taas tänä aamunakin – tilataksi. Noh, ainakin me, myself, and my ego mahduttiin sulassa sovussa laukkujeni kera autoon 😛 Hotellille päästyäni respantäti informoi minua, ettei aamupala kuulu huoneeni hintaan. WTF?! Mistä lähtien sellaisia huoneita on edes ollut muualla kuin Omenoissa (ja ulkomailla)?! Suomessa se on normaalisti itsestäänselvyys, joten en tod! ymmärtänyt kiinnittää mitään huomiota moiseen seikkaan varausta tehdessäni.

Vähän, öh, tympiintyneenä painelin huoneeseeni, virittelin iPadiin nettiyhteyden (for the record: I hate Sonera homerun) ja melkein meinasin kirjoittaa tämän blogpostin loppuun, mutta silloin soitti mutsi ja sitten soitti mies ❤ Ilta kuluikin siis paremmasa seurassa kuin oma ylhäinen yksinäisyyteni 🙂 Kohta ajattelin pyörähtää vähän kaupoissa ja myöhemmin illastan parin asiakkaan kanssa. Huomenna kotiin ❤

[…on ihmeellistä asiaa, ne hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa. Ja vähän isompaakin.]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.