Monday morning. Ugh.

Heräsin puoli seitsemältä unesta, jossa minulla oli tyttärien lisäksi kaksi poikaa, joista nuorempi oli ihan samaa maata kuin tosikoiseni ja vaati melkoista kurinpitoa. Pohdin sekunnin murto-osan ajan, miten se aina menee noin että nuorempi on hurjempi, suljin silmäni ja jatkoin unia vielä reilut puoli tuntia, kunnes oli pakko nousta ja mennä herättämään tyttäretkin. “Ei mun vielä tarvii nousta, mulla on puoli kympin aamu,” yritti esikoinen sängynpohjasta. “Eipäs ole, nyt on maanantai.”

Maanantai todellakin. Viikon toinen (tai siis ensimmäinen niistä kahdesta, torstai on toinen) aamu, jolloin potentiaalisesti kaikki kolme lähdetään liikkeelle suunnilleen samaan aikaan, kuten tänään. Silloin toivoisi, että meillä olisi kolme, tai edes kaksi, kylppäriä yhden sijaan. Entäs sitten kun meitä onkin viisi pyristelemässä liikkeelle yhtaikaa? Huh! Jotenkin saatiin kylppärivuorot soviteltua taas ja oltiin kaikki ihan ajoissa suunnilleen valmiinakin. Jopa niin, että tosikoinen ehti avata telkkarin (no tietenkin tekee sen joka aamu joka tapauksessa) ja minä keitellä itselleni cappucinot.

“Teillä on muuten DisneyChannelkin taas katsottavissa,” kerroin tytöille. Pari viikkoa sitten erään insidentin jälkeen lähti nimittäin kaapelikortti jäähylle viikoksi, mutta perjantai-iltana lykkäsin kortin takaisin telkkariin. En kuitenkaan silloin tsekannut, että kanavat toimivat, sillä tokihan oletin kaiken olevan ok. Niinpä vaan ei ollutkaan, vaan kun tosikoinen vaihtoi Disneylle, ilmoitti telkkari vain että ongelmia kortin kanssa, tarkista kortti.

Minulla alkoi savu nousta korvista. Maksan Soneralle palvelusta, joka jatkuvasti EI TOIMI. Olen soittanut Soneran asiakaspalveluun jostain syystä keskimäärin kerran viikossa, alkuun tiheämminkin. Laajakaista on sentään toiminut siitä lähtien, kun alkupulmat ratkottiin, mutta nuo maksukanavat. Welhon kanssa minulla ei ollut ikinä mitään pulmia. Soneran kanssa jatkuvasti.

Ensin ei palvelu rekisteröitynyt automaattisesti vaan jouduin soittamaan perään jotta kanavat alkoivat näkyä. Sitten meni kuukauden ilmainen jakso umpeen ja omat MIX-palvelun kanavavalintani nollautuivat! Sitten Sonera teki verkkomuutoksia ja jouduin hakemaan kaikki kanavat telkkariin uudestaan. Nyt minulle kerrottiin, että on digiboxini syytä, etteivät kanavat enää näkyneet kun kortti oli pari viikkoa poissa laitteesta. “Milloin viimeksi päivitit digiboxin?” Herrantähen! Hyvähän se on asiakkaan syyksi tämäkin sälyttää.

No, minulle luvattiin, että kanavat palautuvat parin tunnin sisällä. Lähdettiin kouluun ja töihin siitä siinä vaiheessa myös. Heitin tosikoisen kouluun, esikoinen meni pyörällä. Aamusumuinen äiti ei edes huomannut päästää suojatietä lähestyvää (tosikoinen lohdutti, että aika kaukanahan se sisko suojatiestä vielä oli) tytärtä tien yli, vilkutteli vain heipat takaisin tytön vilkutellessa minulle.

Tuusulanväylälle saapuessani vedin herneen nenään vaihteeksi yhden taksikuskin kanssa, joka ei ymmärtänyt, että jos rampilta tullaan matelevaan ruuhkaan, ei rampilta tulevan voi olettaa odottavan “sopivaa rakoa” vaan homma toimii kuin vetoketju. Ei, tilaa ei meinannut herua, vaikka ihan nätisti olin vilkuttanut ja silleen. Mutta sen verran stadilainen kuski olen, että työnsin sitten nokkani siihen eteen ja näytin keskisormeani taakse. Jos ei tilaa saa hyvällä, sitten se otetaan pahalla. Ja taksikuski alkoi yhtäkkiä jättää kovastikin väliä itsensä ja edellä ajaneen väliin (minun jo siirryttyä toiselle kaistalle). Go fugure.

Onneksi tänään paistaa aurinko ja on lämmin. Eiköhän tämäkin päivä ja viikko tästä taas sutviinnu. Maanantai. Ugh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.