Vaatteita, vaatteita, vaatteita

Tyttöjen vaatekaappi on jo pitkään ärsyttänyt minua. Se on ollut tupaten täynnä vaatetta, jota lapset ei ole tykänneet käyttää. Sinne ei ole mahtunut mikään järkevästi, joten vaatteet joita tytöt on käyttäneet (ne harvat vaatekappaleet) on kulkeutuneet pyykistä suoraan päälle, ja taas huoneennurkan kautta pyykkiin. Oli korkea aika tehdä asialle jotain!

Tänään siis, kunhan oli saatu aamupala syötyä ja sen sellaista – kellon ollessa jo iltapäivän puolella, loma <3 – haalin tyttöjen koko vaatekaapin sisällön olohuoneen lattialle ja pistin likat hommiin. Käskin käydä läpi jokaisen vaatekappaleen ja laittaa vaatteet kahteen pinoon: ne joita käyttävät ja ne joita eivät käytä, olipa syy mikä tahansa. Välillä syötiin vähän lounasta, esikoinen sai oman urakkansa valmiiksi hetikohta sen jälkeen, tosikoista piti vähän auttaa.

Esikoisen urakka olikin noin kaksi kolmannesta pienempi kuin tosikoisen, jolla oli kaapissaan sekä siskon vanhat että itselleen ostetut vaatteet, sekä liian isoa kamaa että liian pientä, sopivien lisäksi. Näitä sitten vielä käytiin yhdessä läpi, minkä jälkeen vielä lajittelin jäljelle jääneen läjän kirppiskelpoisiin ja roskikseen meneviin. About fifty-fifty. Fida saa taas hyvää myytävää, kunhan saadaan vietyä säkki sinne.

Pieni inventaario jäljelle jääneeseen kertoi satunnaisista aukoista lasten vaatetuksessa, ainakin siltä osin mitä on täällä minun luonani. Lähdettiin Jumboon paikkaamaan aukkoja. Ajattelin mennä kävellen, sain esikoiselta protestiryöpyn ja hidastelua samalla kun tosikoinen ravasi taas jo 50m edelläni. Turhauduin ja ilmoitin palaavani kotiin jollei osata kävellä minun kanssani. Yritin jatkaa matkaa, jolloin sain protestiryöpyn ja hidastelua tosikoiselta. Ja palasin kotiin esikoinen kannoillani, tosikoinen jäi murjottamaan kadun varteen.

Rauhoittava tupakka parvekkeella (juu, taidan taas poltella silloin tällöin, ja tuollaiset tilanteet ovat silloin tai tällöin -hetkiä) ja totesin, että kaipa se on mentävä etsimään tytär. Ei sitä tiedä mitä suutuspäissään keksii, vieläpä avaimettomana ja kännykättömänä. Esikoinen lähti mukaani myös, löydettiin tosikoinen, pidin palopuheen heidän käytöksestään ja siitä miten kuljetaan kun yhdessä kuljetaan, ja lähdettiin kävelemään kohti Jumboa.

Kunnes käännyttiin seuraavasta kadunkulmasta takaisin hakemaan auto kotipihasta. Muistin nimittäin siinä yhtäkkiä, että kauppalistassa oli vaatteiden lisäksi myös kissanhiekkaa ja -ruokaa ja maitoa ja muuta.

Pörrättiin Jumbossa muutama tunti. Käytiin välillä Rossossa syömässä ja jatkettiin taas kiertelyä. Kerrankin löydettiin esikoisellekin vaatetta, joka sekä miellytti että istui hyvin :) Lähinnä teepaitaa ja kapria. Ja joku bolero. Ja kummallekin uudet crocsit. Ihan kaikkea haluttua ei löydetty, mutta aika hyvä saldo kuitenkin! Ja jäi sieltä matkaan pari vaatekappaletta itsellenikin, sellaista, mitä olin vähän niinkun haeskellut.

Ihan ansiokas vaatepäivä. Mutta pitäisikö minunkin käydä läpi vaatekaappini ja laittaa sieltä jotain pois? Montakohan vaatekappaletta omistan? Pitäisi ehkä tehdä edes inventaario. Kengät kerran laskin, kun niistä tuli lasten kanssa puhetta: 41 paria kenkiä + lantsarit, golf-kengät, ratsastussaappaat, kiipeilykengät, tanssitennarit yms. harrastuskengät. Oho.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.