Shop ’till u drop

Eipä ole tullut käytyä shoppailemassa aikapäiviin taas, ennen tätä iltaa siis. Kerran jo istuin aamusella Itiksessä kahvilla ja tuumin itsekseni ympärilleni katsellessani, että tarvii vissiin tulla työpäivän jälkeen vähän shoppailemaan. Vaatekaupoissa oli niin houkuttelevan näköistä relettä esillä näin pikkujouluaikaan että! Tulinkin, kiersin muutaman kaupan, mutten oikein jaksanut. Enkä oikein löytänytkään mitään. Paitsi ne hanskat jotka pitikin löytää.

Tänään lähdin tyttöjen kanssa Jumboon työpäivän jälkeen. Ensin vähän perinteistä pizzaa Rossossa lapsille ja jälkkäriksi vielä jädetkin. Ajattelin että eiköhän ne sillä jaksa kaupoissa sen verran, että saadaan ne toppahousut ja hanskat heille jostain. En ollut ollenkaan varautunut siihen kiiltoon neitien silmissä kun vaatekauppoihin päästiin, enkä siihen että hommahan uhkasi vallan riistäytyä käsistä!

Jotain merkkejä on ennenkin näkynyt siitä, että tyttäret on alkaneet päästä shoppailun makuun eikä se vaatteiden ostaminen olekaan pelkkä välttämätön paha. Mutta että “mä rakastan pipoja!” ja “oota äiti, mun tarvii kattoo nää kaikki läpi” ja “mihin se mun nuorempi tyttäreni katos?” “vissiin meikkiosastolle” ja “tää on niin ihana! mun on pakko saada tää!” ja “mä tarviin juhlakengätki eiks nii? eli kenkäkauppaan! jeejeejee!!” ja niin edelleen. En edes kuvitellut katsovani omia vaatteita kun tytöt seilas ja sovitteli “niin ihania vaatteita!”.

Häkellyttävintä tässä reissussa oli se, että esikoinenkin hinkui mekkoja. Ei ole moneen vuoteen laittanut hametta, ja vielä vähemmän mekkoa, päälleen ilman major uhkailua kiristystä ja lahjontaa (paitsi setänsä häihin kun oli morsiusneitona puoltoista vuotta sitten). Nyt ilmeisesti tästä goSupermodel-maailmasta intoutuneena (siellähän siis virtuaalishopataan kaikkia ihania vaatteita kuten mekkoja) halusi vanhempikin tyttäreni mekkoja. Toinen toistaan mageempia ja ihanampia mekkoja. Ja tosikoinen tietty kans. Tosin se on niistä tykännyt aina.

Eli meillä oli lopulta kassissa pari trendikästä mekkoa per tyttö joulun juhlia varten (vaari mahtaa ilahtua, kun molemmat tytöt ilmaantuu joulun viettoon mekossa, faijalle se on jotenkin niin tärkeä juttu), ja taisi siellä olla farkutkin tosikoiselle, kun on taas yksistä polvet puhki. Mutta ei toppahousuja eikä käsineitä… Ja kello oli jo seitsemän ja meitä kaikkia väsytti.

Mentiin siitä Prismaan toppahousujen toivossa – se on jotenkin enempi sellainen kauppa kuin vaikkapa H&M tai Lindex – ja bolero-löydösten jälkeen löysinkin tosikoiselle ne toppiksetkin, mutten esikoiselle. Saa pärjätä sitten vielä niillä kevyttoppiksillaan (tosin kohta on jo myöhäistä saada toppahousuja, onhan jo talvi!).

Ruokaostoksia en siinä vaiheessa jaksanut edes miettiä, paitsi että maitoa oli pakko hakea. Tytöt olivat siinä vaiheessa jo ihan pudonneet ja nököttivät kenkäosaston nurkilla jakkaralla odottamassa kun hain ne maidot. Kieltämättä olisin itsekin istunut mielluummin jakkaralla kuin juossut hakemaan maitoja tavaratalon toisesta nurkasta, mutta minkäs teit.

Kassalle kävellessä vielä sanoin puoliääneen, että pitikös meidän katsoa niitä jouluvalojakin partsille? Ja minunkin olisi tehnyt mieli uutta mekkoa. Niin joo, ja on pitänyt ostaa uusi maljakkokin, kun tykkään pitää täällä aina tuoreita kukkia pöydällä. Kukat edes nappasinkin siitä matkaa taas, mutta ilmeisesti pitää piipahtaa Jumbossa toisenkin kerran, ilman lapsia.

Ainiin, ja ne joululahjat.

One thought on “Shop ’till u drop

  1. Shoppailu on naisilla kai vähän verissä, jopa niillä vähän pienemmillä naisilla!! Tuosta se vaan kuule kuumenee tuo shoppailuhimo!! Onneksi pe tulee veronpalautukset, niillä mä pääsen tekemään tämän joululahjojen viimeisen ostorynnäkön kauppaan! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.