Kesä kääntyy syksyyn

Koulut on alkaneet, aamut ovat jo vilpoisia ja kuivan kesän jäljiltä puissa on kovin syksyisen näköisiä lehtiä jo. Keskiviikkona saatiin sadettakin niskaan ja silloin kyllä tuntui että syksy tuli aivan liian äkkiä! Tyttöjen kaikki takit ovat isällään jossain – viikko sitten hellelukemissa ei tullut mieleen pyydellä niitä mukaan sieltä – ja kaikki sateenvarjotkin ovat *jossain*. Tänä aamuna mittari näytti 12 astetta ja patistelin tyttöjä laittamaan jotain kollarin päälle – esikoiselta löytyi minun luotani sentään fleece ja tosikoiselle pikashoppasin keskiviikkona uuden takin (vanha oli muutenkin päiväkodissa rähjääntynyt).
 
Esikoinen aloitti jo neljännen luokan. Uusi koulu, uudet opettajat ja luokkakaverit. Mutta joukosta löytyi heti uusi kaveri, joka jo tänään on viettänyt iltapäivää tyttären kanssa. Uusista kuvioista huolimatta esikoinen on jo koulun suhteen vanha tekijä, kun taas tosikoiselle tämä viikko on ollut hyvinkin jännittävä. Ekalle luokalle kouluun! Matkaa puolisentoista kilometriä, helppo koulumatka ja kyllähän se jo sujuukin :) Vaikkei eilen vielä halunnut mennä yksin kouluun, tänään tuli sieltä kotiin omine nokkineen.
 
Minulla on töissä alkaneet jo syksyn kiireet, joten en ole päässyt viemään ja hakemaan tyttöjä ihan niin paljon kuin olisin halunnut. Ekana päivänä saattelin heidät kouluun kyllä, mutta jouduin lähtemään ennen kuin ekat olivat menneet sisälle asti. Olin toivonut, että tytöillä olisi ekalla viikolla yhteiset kouluajat, mutta aamut eivät olleetkaan. Ovat kyllä päässeet yhtaikaa, mutta esikoisella on koulu alkanut tuntia aiemmin. On sitten tässä sompailtu ja välillä keksitty luovia ratkaisuja. Mutta ensi viikosta saa pikku-eppukin kulkea koulumatkansa enimmäkseen yksin. Kahtena aamuna ja kahtena iltapäivänä tytöillä on yhteinen koulumatka.
 
Koulun alkaessa tajusin viimein katsoa lasten vaatekaapinkin sisältöä ja sain todeta, ettei siellä oikein ole siistiä kouluvaatetta syksyksi. Joten tiistaina mentiin heti vaateostoksille, ja samalla kännykkäostoksille. Tosikoisella ollut ikivanha känny ei oikein ollut enää asiallinen kuitenkaan. Puolitoista tuntia oli aikaa Jumbossa saada tarvittavat kasaan ja onneksi vaatteet löytyivätkin suurimmaksi osaksi yhdestä ja samasta kaupasta, sillä sitten saatiinkin jonottaa ElisaShopitissa sitä kännykkää. Neljänkympin takia kannatti, vaikka hermothan siinä uhkasi mennä. Laukattiin jonotuslappu taskussa kauppa kerrallaan vielä viimeisiä ostamassa ja palattiin aina välillä kännykaupalle. Kunnes oli meidän vuoro.
 
Ja nyt on niin päheen näköiset koululaiset sitten uusissa releissään että! Ja tosikoinen onskuna uudesta pinkistä liukuläppä-kändestään. Minä tosin olen jo muutaman kerran takavarikoinut sen väliaikaisesti, sillä neiti ei paljon muuta tekisi kuin pelaa pelaa pelaa ja pelaa niitä kännypelejä. Etenkin nyt kun toissaviikolla IN ollut Tamagotchi (vanha, mutta uudelleen löydetty) meni viime viikolla rikki. Nytkin kuuluu kännypelin piipitys, kohta lähtee taas illaksi hyllylle. Kai tuo lapsi niihin peleihin ja pelaamiseen joskus kyllästyy?
 
Samaan aikaan koulun ja työkiireiden kanssa on tietenkin alkanut myös syksyn harrastustoiminta. Viime lauantaina oli jo esikoisen syksyn eka ratsastustunti, maanantaina minun syksyn eka tanssitunti ja keskiviikkona tosikoisen. Ei meillä onneksi tuon enempää kiveen hakattuja harrastusaikoja ole, noissakin on tarpeeksi. Jotenkin tämä arjen rysähtäminen päälle tässä muutenkin uudenlaisen elämisen opettelussa on aiheuttanut sellaisen tunteen, että kaikki energia menee siihen että pitelee lankoja käsissä ja koittaa muistaa kaiken. Ja tehdä kotityötkin joskus. Illalla kun tytöt on viimein nukkumassa, on niin puhki ettei jaksa enää mitään.
 
Silti, eilen ja tänään on taas paistanut aurinko, eikä elämä sinänsä ole yhtään hullumpaa. Toivottavasti huomennakin paistaa aurinko ja on lämmin ilta, kun olisi tarkoitus mennä U2:n keikalle stadikalle. Tästä se syksy lähtee, kohta huomataan että on jo joulu.

One thought on “Kesä kääntyy syksyyn

  1. Herättelit mieleeni vanhoja muistoja….Nyt tajusin, että ala-asteajat ovat sitten historiaa! Mukavaa viikonloppua!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.