Trendeistä kiinni

"Nyt mä oon ottanut meidän luokan tytöt kiinni muodissa. Mä oon kyllä aika tyylikäs," oli esikoisen tuomio uusista kledjuistaan, kun kotiuduttiin paikallisesta Seppälästä. Tyttö-parka on kinunut pillifarkkuja ja bolero-hupparia jo kuukauden, mutta äippä ei vaan ole ehtinyt viedä ostoksille. Ennen kuin tänään. Jolloin ajatukseni oli ostaa pari vaatekappaletta tosikoisellekin, mutta neiti jäi nyt ilman, kun piti sitten heittäytyä vastarannankiiskeksi. "Mä en haluu kauppaan. Mä jään kotiin!" ilmoitti tytär kun tultiin kotiin päiväkodista. Mikäs siinä, tyttö jäi sitten laulamaan singstaria ja minä lähdin esikoisen kanssa vaateostoksille.

Eilen kävin scouttaamassa tuota ainoaa paikallista suunnilleen muotivaateliikettä tietääkseni kannattaako lähteä arki-iltana tyttären kanssa siellä käymään vai pitääkö varautua pitempään kauppakeskusreissuun. Pillifarkkuja löytyi vaikka kuinka ja ostinpa saman tien itselleni jo eilen farkkuleggingsit – eräänlaisen pillifarkkujen fuskausversion: näyttää farkuilta ja on periaatteessa farkkukangasta, mutta niissä on niin paljon stretsiä, ettei tule pahempia déja vu -kokemuksia siitä miten housujen pukemiseen menee puoli tuntia ja pois ottaminen on lähes mahdotonta.
Tänään duunin jälkeen vedin nuo leggarit jalkaan ensimmäisen kerran sitten eilisen sovituksen. Ihan pieni déja vu siitäkin tuli – olin kymmenen tai yhdentoista, kun sellaisia viimeksi käytin, ilman sitä stretsiä tietenkin. Ei nämä oikeastaan yhtään hullummat ole. Hassua on se, miten toisten muotioikkujen kanssa minulla kestää ihan kamalan kauan lämmetä niille, melkein niin että ovat jo kohta poissa muodista ennen kuin pääsen makuun, mutta toisaalta tykkään esimerkiksi shoppailla toisinaan Tallinnassa, koska sieltä saa ihan erilaista vaatetta kuin Suomesta ja jossain määrin haluan jotain mitä ei ole kaikilla muillakin.
Nyt on sitten esikoisellanikin, koomisesti 9vuotiaana eli liki saman ikäisenä kuin minulla aikoinaan, pillifarkut. Ja musta bolerohuppari, vähän samanlainen kuin mitä minä paljon käytän. Ja musta vyö, jossa on jonkinlaisia niittejä tai muuta, mutta sellaisella söpöllä eikä yhtään angstisella tai agressiivisella tavalla. Ja pepun yli ulottuva teepaita. Ja saman tien molemmille tytöille sellaiset kovat rannerenkaat ja metalliristikko-korvikset, joita oli kasarilla. Voi apua niitä fläsäreitä, joita tuo kauppareissu aiheutti!
Enkä minä ihan tyhjin käsin sieltä kaupasta poistunut itsekään, tietenkään, taaskaan. Mukaan tarttui musta pitkä pitkähihainen, optimaalinen näiden pillieni kanssa. Ja seepraraitainen kollaribolero, isolla kauluksella ilman huppua. Magee kuin mikä. Kyllä sitä ollaan taas niin muodikasta että! 
Illalla yritin kuoria muotikuteiden alta sen nörtin, joka saisi asennettua windows7 ultimaten usb-tikulta tähän pinkkiin unelmaani. Pääsin pitkälle, kunnes usko loppui yhteen virheilmoitukseen, sain apua kaverilta ja kokeilin uusiksi, mutta buutti usbilta loppui lyhyeen, koneen ilmoittaessa disk erroria. Jääköön siis tältä illalta se homma, pitää ihmetellä asiaa toisen kerran taas jonkun itseäni tässä(kin) asiassa viisaamman kanssa. Ei se aina ole niin helppoa.

One thought on “Trendeistä kiinni

  1. Mun nuorimmainen on niin, niin muotitietoinen…meidän perheen ainoa kunnon pimu!! Kyllä nuo isosiskotkin jotain tyyliä vetävät, mutta se on jotain vähemmän muotia. Ne sukkahousufarkut piti saada jo lokakuussa ja mä vähän ihmettelin moisten hankintaa näin niinkö talvea vasten. No, nyt neiti menee paksuissa college-housuissa ulkona. Sillai lököttävät persuuksista, että tekisi mieli nostella vähän niitä!! Eilen haettiin kavereiltaan ja tulivat meitä kadulla vastaan. Meidän napero on melkein päätä lyhyempi kavereitaan, mutta ilme on sitten kyllä kaikkein "kovimman" näköinen. Siinä oli minulla ja miehellä naurussa pitelemistä!! Mä muistan kyllä henk.koht. pillifarkkuista sen, että iltapäivällä polvet olivat kipeänä kun ei veri oikein kiertänyt ja kiristivät istuessa ihan hirveästi. Onneksi ovat sekoittaneet sitä strechiä nykyisin!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.