Työmatka tietyömaita pitkin

Täytyy sanoa, että vähän alkaa jo kyllästyttää nuo jatkuvat tietyömaat tuossa työmatkallani. Ensin oli tie auki ihan tästä työpaikan nurkalta pitkään. Sitten se laitettiin umpeen ja alkoi Hakamäentien remontti. Ja sitten avattiin tie tästä työpaikan nurkalta taas. Ja nyt on alkamassa sitten tuon Hämeenlinnanväylän ja Kehä-kolmosen risteyksen remontti! Ja voisihan tähän listaan tietenkin lisätä vielä sen meidän kotitienkin, se on ollut auki-kiinni-auki-kiinni jo vuosia. Nyt siinä on pelkällä soralla peitettyjä ex-monttuja vähän väliä.

Nämä pikkurempat kotitiellä ja tässä duunin nurkilla ei juuri vaikuta työmatkaan onneksi. Mutta tuo Hakamäentien remontti sitäkin enemmän. Sitä on kestänyt nyt pari vuotta jo, ja se alkaa viimein olla loppusuoralla. Nyt siinä on pujottelurata täynnä keskeneräisten päällystystöiden aiheuttamia kynnyksiä ja vain osa kaistoista käytössä. Liikenne siinä sujuu kuitenkin jo ihan hyvin, samoin kuin kääntyminen kolmostieltä kohti Pasilaa. Pari vuotta se olikin sellaista huonosti vai vielä huonommin -arpomista joka aamu.
Juuri ehti huokaista tuossa kun lomalta töihin palasi, että ihanaa, kohta on tuo iso remppa valmis ja kun liikennekin siinä sujuu niin paljon entistä paremmin, lyhenee työmatka-aika hyvinkin 10minuutilla! Jipii! Mutta olipahan taas nuolaisu ennen kuin tipahti. Tämän viikon alussa pistivät sitten tosiaan sen kolmostien-kehä3:n risteyksen remppaan. Tai no, vielä se on vasta alkuvaiheissaan, ensimmäiset tötsät paikallaan ja viidenkympin nopeusrajoitukset päällä. Ei varmaan mene kuitenkaan aikaakaan, kun siinä on jo täysi ryminä käynnissä ja vain yksi kaista käytössä tai jotain ja seistään jonossa moottoritiellä.
Hyvähän se lopputulos noissa on. Kuten nyt tuo Hakamäentiekin – jo nyt se vetää paremmin (ainakin Pasilaan päin, Manskulle on aina yhtä kamalat jonot) kuin ennen remppaa, vaikka se on vielä vähän keskenkin. Mutta kun ei jaksa, kun koko ajan on joku kohta työmatkasta remontissa, niin ei ikinä pääse oikeasti nauttimaan siitä, että joku toinen kohta vetää hyvin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.