Unta ikävä

Toinen aamu aikaista ylösnousua. Tosikoinen oli vielä vaikeampi saada hereille kuin eilen aamulla, sillä ei se ensimmäinen aikainen aamu vielä hänenkään rytmiään palauttanut. Illalla sai vaihteeksi kunnon raivarinkin, mutta vielä rauhoittumisen jälkeenkin kesti aikansa että nukahti. Varmaan vasta puoli yhdentoista aikaan. Minä puolestani luin sohvalla puolille öin, kun ei vaan nukuttanut aamuväsystä huolimatta. Elimistö elää vielä ihan lomarytmiä.

Ei siinä mitään, jos olisikin sitten puolen yön jälkeen edes nukkunut hyvin aamuun. Mutta kun ei. Kissa heräsi siihen että kävin veskissä ja keittiössä ennen sänkyyn menoa eikä halunnut rauhoittua takaisin nojatuoliinsa millään. Tuli meidän sänkyyn kiehnäämään ja lopulta nukahti siihen joskus yhden pintaan, jolloin nousin vielä kantamaan sen sinne nojatuoliin. 
Ei siinäkään vielä mitään, jos sen jälkeen olisin nukkunut kellonsoittoon asti sikeästi, mutta kun ei. Ensinnäkään en nukkunut sikeästi vaan hyvin levottomasti ja toiseksi toissayön niin hyvin nukkunut miukuliini heräsikin viime yönä puoli viiden aikaan monkumaan kai ruokaa. Sillä oli kuivamuonaa kupissa kyllä, ja periaatepäätös on, että yöllä sitä ei nousta ruokkimaan, joten yö on pärjättävä kuivamuonalla. Mutta kerro se kissalle, joka haluaa parempaa!
Mies nousi viemään kissan ruokakupilleen, näytti että tätä syödään nyt. Ja taisi se jotensakin asian ymmärtääkin, ja popsi muutaman murusen tai jotain. Minkä jälkeen se ei tietenkään halunnut nojatuoliin vaan tuli jälleen hyörimään meidän sänkyyn. Ja siihen se lopulta nukahti taas meidän väliin kuin lapsi. Mutta minäpä en enää nukahtanut oikeastaan ollenkaan, kunhan torkuin – kuten aina kun meidän sängyssä on ylimääräistä väkeä. Ja kuin lapsi jäi kissa vetelemään sikeitä Lassin ja Leevin tiikeriä muistuttavaan asentoon meidän noustessa. Niin eppii!
Joten siis noin neljän huonosti nukutun tunnin jälkeen nousin toiseen työaamuun tuttu ajatus päällimmäisenä: "millon mä saan nukkua? mä haluun lomaa, että saan nukkua!". Masentavaa on, että vaikka tiedän tämän helpottavan jossain vaiheessa sen verran, että edes iltaisin alkaa nukuttaa pikkuisen aikaisemmin, ei aamuheräämiset helpotu kuin marginaalisesti. Koska on seuraava loma että saa nukkua? Duunissa sinänsä on jees – töitä vaan joutuu tekemään ihan väärään aikaan vuorokaudesta…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.