Aurinkoista

Saatiinhan me sitä aurinkoakin. Eilen se jo paistoi heti aamusta, joskin ilma lämpeni lähelle kahtakymmentä astetta vasta iltapäiväksi. Joskus puolilta päivin pelailtiin mökin pihalla mölkkyä ja palloa ja käytiin vaihtamassa vaatekappale kerrallaan kevyempään, kunnes jäljellä oli lähinnä biksut ja/tai shortsit. Pelien jälkeen istuin auringossa lukemassa, kunnes tuli aika laittaa ruoka. Juuri kun piti grillata, saatiin tietenkin päivän ainoa onneksi pieneksi jäänyt sadekuuro. Grillattua saatiin silti ja syötiinkin ulkona, vaikka siinä varjossa olikin aika vilpoista ja jouduttiin itse hyttysten ateriaksi.

Ruuan jälkeen lähdettiin tyttöjen toiveesta järvelle soutelemaan. Likathan soutaa kuin vanhat tekijät jo! Kaikkea ne oppivat, kun eivät vanhemmat ole paikalla ;) Järvellä tuuli melkoisesti ja lokit kaartelivat meidän päällä huolissaan kun ohitimme niiden luodon. Soutelun jälkeen paisteltiin vielä lättyjä nuotiolla ja saunottiin – ja niin oli viimeinen päivä mökillä illassa. Keräilin lasten kamoja mökeistä ja niiden ympäristöstä, huh sitäkin urakkaa!
Tänään oli siis lähtöpäivä mökiltä. Ihanaa onkin jo päästä ensi yönä taas omaan sänkyyn, nukkua omassa kodissa. Vaikka tykkään reissata, olen jollain tapaa myös aikamoinen kotikissa. Nautin siitä, että asiat ovat järjestyksessä, että kaikki tarvitsemani on ulottuvillani, että saan nukkua omassa sängyssä ja että jokainen nukkuu omassa sängyssään :D Tytöt nukkuivat mökillä vieressäni vähän vuorotellen, ja joka tapauksessa samassa pikkumökissä. Ja niin mukavaa kuin se sinänsä olikin, minä nukuin levottomasti, heräillen heidän maiskutteluihinsa ja pyöriskelyihinsä. Etenkin jos yhtäkkiä läjähti käsi suoraan rintakehälle ;)
Tänä aamuna noustiin ennen ysiä, aikaisin meille, syötiin aamupala, keräiltiin loput kamat ja siivottiin jälkemme. Ja lähdettiin mökiltä vähän yhdentoista pintaan. Suunnattiin nokka vielä kodin sijasta kohti Jyväskylää ja mentiin Peukkulan seikkailupuistoon ihmettelemään keijua ja tonttua ja peikkoa ja Peukkua ja kävelevää mansikkaa ja Lumikkia. Ja ties sun mitä muuta. Siellä oli ohjelmaa tarjolla vaikka joka tasa-puolituntiselle ja tytöt tykkäsivätkin katsoa impro-näytelmiä, kuunnella satuja ja osallistua merirosvon pullopostiviestiin, omaehtoisen paikkojen tutkailun lomassa. Ihan hauska paikka, ilmeisestikin, kun kotimatkalla jo pyysivät että mennään toistekin.
Aurinko paahtoi aivan ihanasti koko päivän! Varjossa ei vieläkään voi juhlia hellettä, mutta auringossa oli ihanan kuuma :) Eikä meillä tietenkään mitään aurinkorasvoja mukana, sateinen ja kylmä alkukesä kun on ollut. Onneksi ei olla palavaa sorttia oikein kukaan, joten ehkäpä säästyttiin silti kuitenkin. Ja onneksi meillä on autossa ilmastointi, sillä tänään olisi muuten ollut aika kuuma matka kotiin. Etenkin kun saatiin viettä tovi ruuhkassa tänäänkin! Niin kun meidän piti paluuruuhka välttää… Mutta tietyö haittasi menoa tällä kertaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.