Viikonloppu yhtä juhlaa

Hilppasen jo väsyttää. Koko viikonloppu on ollut yhtä juhlimista ja juhlien valmistelua. Tai ehkä oikeammin jo torstaista asti, kun töiden jälkeen piipahdin Alepassa kotimatkalla, ostamassa paistovalmiita sämpylöitä ja lämminsavulohta päivälliseksi. Silloin oli tosikoisen virallinen synttäripäivä, jota juhlistettiin illalla oman perheen kesken syömällä vähän erilainen päivällinen ja jälkkäriksi ihan kaupan kakkua. Leipomiset jätin viikonlopulle. Tosikoinen sai tuolloin myös meidän lahjat: baletti-bratzin ja kampauspään, sekä siskoltaan LPS-sammakoita.
 
 
 
Perjantaina alkoi se iso rumba, isolla Prisma-reissulla, josta tuli kotiin viisi kassillista ruokaa&leivonta-ainesta sekä mm. pinkki blenderi. Kun olin siitä reissusta selviytynyt kunnialla kotiin, en paljon muuta illalla enää jaksanutkaan kuin testata blenderiä laittamalla porukalle älykkääksi iltapalaksi pirtelöt. Mutta kun olin aikeissa sillä tehdä lauantaina pirtelöitä lastenkutsuilla, pitihän minun kokeilla, miten homma sillä sujuu. Tähän asti olen tehnyt pirtelöt ja vastaavat sauvasekoittimella – miten paljon helpompaa se olikin blenderillä! Olisi vaan pitänyt ostaa se jo kauan sitten…
 
Lauantaina oli esikoisella koulupäivä, avoimin ovin. Joten suunnattiin koko perhe koululle yhdeksäksi ja oltiin siellä eka tunti opetusta seuraamassa kaikki. Ekalla välitunnilla minä, mies ja tosikoinen lähdettiin kotia kohti. Minä painuin suoraan keittiöön, missä suurin osa loppuviikonlopusta kuluikin. Mies lähti tosikoisen kanssa hakemaan pajunkissoja jokivarresta. Esikoisen tultua kotiin koulusta, oli jo tosikoisen synttäripöytä melkein valmiina ja pajunkissat odottamassa että tytöt ne illalla koristelivat.
 
Kahden aikaan tulivat tosikoisen kaverit. Ei niitä synttärivieraita ollut kuin neljä, mutta kyllä noista pienistä tytöistä silti ääntä lähtee! Hirvittävä kalkatus koko ajan :D Kyllä niillä tuntui hauskaa olevan, mutta kyllä ne toisilleen myös motkottivat kaikesta. Synttärit aloitettiin perinteiseen tapaan pullonpyörityksellä, sitten luotsasin lapset syömään Minni-jätskikakkua sun muuta. Sen jälkeen otti esikoinen ohjat käsiinsä ja leikitti koko porukkaa. Leikkivät peiliä ja väriä ja ketun ruoka-aikaa ja tanssiskabaa, joka tuntui olleen hauskin kaikista. Ja sitten olikin kaikki janoisia, laitoin lapsille ne pirtelöt. 
 
 
 
 
Kun synttärivieraat oli haettu, koristelivat tytöt niitä pajunoksia minun uurastaessani keittiössä. Lauantai-iltana tein pari Pätkiskakkua, täytekakun pohjan (ja täytinkin sen) sekä macaron-leivoksia. Sunnuntaina jatkoin siitä mihin lauantaina olin jäänyt kuorruttamalla ja koristelemalla kakut, heti kun olin ensin tehnyt läjän tuulihattuja suolaisin täyttein. Tytöt kävivät sillä välin virpomassa ja palasivat ison palkkakorin keralla kotiin. Ja kun päälle laitetaan tuparilahjojen mukana tulleet pääsiäisherkut, on meillä nyt pääsiäismunia varmaan muutamaksi vuodeksi :D
 
 
 
Kolmen aikaan meille alkoi tulla ystäviä ja sukulaisia. Parisenkymmentä vierasta, eikun tuttua – ja minulla keittiössä kattaminen kesken… Aina se vaan menee viime tippaan ja vähän yli. Ei se mitään, porukka jutteli, minä seilasin keittiön ja eteisen väliä, laittaen loppuja kuntoon keittiössä ja ottaen vieraita vastaan. Kyllä oli kiva järkätä juhlat täällä meidän talossa, ekaa kertaa! Eihän tämä vielä ole valmis, mutta isossa keittiössäni kelpaa kyllä leipoa ja kokata ja täällä on tilaa ja tämä on ihana :)
 
 
 
Nyt on juhlat juhlittu, viikonloppu syöty epämääräisesti, ja taidan olla vähän poikki, kun tuntuu, että koko tämä entry on jotenkin sekava. No, ei se mitään, onpahan tässä kuitenkin. Enemmän viikonlopun menusta ja kuvia tarjoiluista löytyy ruoka-blogistani: lastenkutsut ja synttäri-tuparit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.