Kevättä suonissa

Tämä on nyt The Kevät-Entry. Se, jonka kirjoitan joka kevät silloin kun on sen aika. Ja sen aika on nyt. Tänään oli moottoritielle ilmestynyt nopeusrajoitukseksi 120 sillä aikaa kun olin aamupäivällä asiakkaalla. Tähän mennessä on jo täällä meidänkin nurkilla alettu lakaista katuja. Ja piha on vapautunut lumesta lähes kokonaan, jättäen sen saviseksi velliksi, johon uppoaa nilkkoja myöten. Ja täältä meidänkin ikkunoistamme vähän puiden lomasta näkyvä jokipahanen on vapautunut jäästä. Ja moottoripyörät ovat kaivautuneet esiin talvikoloistaan. Ja viime viikon auringonpaisteessa näin jo ensimmäisen avoautonkin kuomu alhaalla. On kevät.
 
 
Aamulla jo kuulin radiosta, että tänään aletaan nopeusrajoituksia vaihtaa kesäkuntoon. Silloin en aamuruuhkasa edes hogannut tsekata, mikä oli Hämeenlinnanväylän rajoitus Klaukkalan kohdalla, mutta kotia kohti ajellessani, siinä puolen päivän aikaan, jännityksellä odotin motarin rajoituskylttiä. Ja kun se oli 120, annoin mennä. Talla pohjaan ja tuuletusta vapaalla kädellä. Vähän taas got carried away, kieltämättä, mutta minkäs teet. Uusi AC/DC-levyni pauhasi ja minä annoin hetken mennä yli 150 mittarissa, karstat pois moottorista. I-HA-NAA! Nyt pitäisi vaan saada mazdaani uudet kesätassut alle, niin avot :)
 
Viime yönä satoi vettä ja se teki paljon lumien sulamiseksi jälleen. Viime viikon aurinkoisten kelien jälkeen sade vei todellakin lähes viimeiset lumet tuolta meidän pihasta. Joten tänään kun ajoin auton tuohon oven eteen hetkeksi, astuin ovesta suoraan mutaan. Iyh. Mies kärräsi soraa kävelypoluksi tuohon autotallin ja etuoven väliselle pätkälle ennen synttärijuhlia, joten nyt siinä pääsee sinänsä kävelemään ihan hyvin ilman että korot uppoavat mutaan. Paitsi kun ajaa auton oven eteen niin että sorapolku jää sopivasti sinne auton alle ;)
 
Tosikoinen toi tänään päiväkodista himaan kipollisen ohraruohoa. Omat rairuohot laitettiin eilen itämään. Leskenlehtiä en ole vielä bongannut – mutta enpä minä niin kamalan paljon tuolla luonnossa ole liikkunutkaan, alkaa niitäkin ihan varmaan kohta näkyä. Tänään ei paista aurinko, eikä ole yhtä lämmin kuin viikonloppuna, mutta niin keväistä, että suonissa kohisee :) Väsyttää yhä vietävästi viime viikkojen haipakan jälkeen, mutta mieli on virkeä kuin kevätpuro. Sillä nyt. on. kevät!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.