…seiska ole mikään aika sulkea!

Tänään päädyin työpäivän jälkeen kauppoihin, yllätys yllätys. Kovin pieniähän nämä Lappeenrannan "kauppakeskukset" on, mutta olihan siellä sentään saman katon alla kaikki, mitä minä tarvitsin, joten en sinänsä valita ;) Pari tuntia sain aikaa kulumaan kaupassa jos toisessakin.
 

Ihan ensiksi seilasin HenkkaMaukkaa ristiin rastiin, sovitin vaatetta jos toistakin ja lopulta päästin järjen äänen kuuluviin edes sen verran, että kassalle asti pääsivät vain uudet farkut, niihin vyö, musta Hello Kitty -pyjama ja yksi toppi. Kauppaan jäi muutamakin vaatekappale, joiden tarvearvo oli huomattavasti pienempi. Seuraavaksi seikkailin Seppälään, mistä ostin vain Hello Kitty -sukat tytöille tuliaisiksi. Siitä jatkoin Kappah’liin, mistä mukaan lähti hauska edestä solmittava pusero. Kenkäkauppassakin seilasin, siellä oli kolmet kengät 90 eurolla ja on vähintäänkin ihme, että sieltä poistuin ilman kolmea uutta kenkäparia :P

 
Shoppailujeni päätteeksi alkoi jo olla vähän nälkä, joten meinasin istahtaa kauppakeskuksen kahvilaan haukkaamaan salaatin tai jotain. Mutta nainen tiskin takana olikin jo keräilemässä hintalappuja pois vitriineistä, joissa ei enää kovin monta sämpylänjämää ja kuivahtanutta kakunpalaa toisaalta jäljellä ollutkaan. Oli mitä ilmeisimmin sulkemassa ja koska ei mitenkään reagoinut siihen, että pölähdin siihen vitriinejä pällistelemään, tulkitsin, ettei ollut mitään suurta intoa saada minusta päivän viimeistä asiakasta. Lähdin siis pois. Lindexin kautta.
 
Kävelin hotellia kohti, tehden kurvan Lappeenrannan tyhjälle torille, sille josta ilmeisesti oikeasti olisi jonain toisena kellonlyömänä jonain toisena päivänä jonain toisena vuodenaikana voinut saada niitä atomeita ja vetyjä, joita kaverit usuttivat sieltä ostamaan. Nyt oli tori autio ja tyhjä, joten käännyin kannoillani ja suuntasin takaisin kohti keskustan liikkeitä. Vain todetakseni, että ne olivat kiinni. Tai siis ainakin lähin kauppakeskus oli.
 
Käväisin K-kaupassa ostamassa itselleni jotain iltapalaa jälleen täällä huoneessani nautittavaksi – huomattavasti mukavampi syödä koneen ääressä yksin kuin ravintolassa yksin. Ravintolassa yksin on jotenkin ankeeta ellei jopa säälittävää. Kauppakin näytti siinä varttia vaille seiskalta samalta kuin meillä päin kaupat näyttävät varttia vaille ysiltä. Liha/kalatiski oli jo tyhjennetty ja tuoreleipälaatikoissa pulla etsi kaveriaan. Ei kait sekin voinut olla menossa jo seitsemältä kiinni?!
 
Oikeastaan olin varautunut kyllä siihen, että shoppailu loppuu seven sharp, siksi läksinkin kauppoihin asiakkaalta suoraan. Opin viime keväänä Oulussa, ettei pikkukaupunkien keskustoissa kaupat olekaan auki ysiin asti kuten stadissa. Mutta että kaikki kahvilatkin sulkivat oviaan jo siloin? Onkohan pikkukaupungeissa tämän vuoksi syntyvyys suurempi kuin stadissa? Jotenkinhan se pitää kompensoida, ettei saa shopata droppaamiseen asti :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.