Lyijypainot jalkaan ja mäkeen

Kun tuo talvi nyt on tänne kert tullut, onhan siitä otettava kaikki ilo irti niin kauan kuin sitä riittää. Joten tosikoisen päiväkodissa ovat käyneet luistelemassa ahkeraan ja lumileikit muu talvitouhu on maistunut tytöille kotipuolessakin. Esikoisella on harmillisesti ollut koulussa uintiviikot, joten eivät ole luistelemaan ehättäneet – toivottavasti pakkasia riittää vielä ensi viikollakin, jotta ehtisivät jäälle koulunkin kanssa! Ainakin pitää viikonloppuna mennä taas keskenämme luistelmaan taas.
 
Hiihtämistä tytöt ovatkin eilen ja tänään harjoittaneet ihan tässä kotiympäristössä. Kummallakin on ihan kunnon murtsikat ja hiihtäminen sujuukin hyvin. Tässä ei ole kuitenkaan latuja, enkä oikeastaan usko, että tytöt niitä niin kamalasti kaipaavatkaan, laskevat ennemmin mäkeä. Niinpä eilenkin alkoivat laskea meidän pihasta suoraan autotielle ja autotietä pitkin, jolloin tuli miehelle kiire keksiä heille jotain muuta. Meillä ei miehen kanssa murtsikoita ole, mutta parikymmentä vuotta vanhat slalomit kyllä. Mies keksi vetää ne jalkaansa ja meni lasten kanssa laskemaan mäkeä tuohon tien toiselle puolelle.
 
 
 
Tänään oli sitten minun vuoroni. Tosikoisella oli kaveri kylässä, esikoinen pyyteli kanssaan mäenlaskuun, joten paljon päälle (itse asiassa, liikaakin… piti käydä vähän keventämässä välillä), laskettelukamat autotallista jalkaan ja ei kun mäkeen. Siis pieneen mäkeen. Mutta saihan siinäkin ihan kohtuulliset vauhdit ja lapsille siinä oli ihan riittävästi, etenkin murtsikoin. Mutta hyvä ihme että noi laskettelusukset ja -monot painaa! En edes muistanut, millaiset lyijypainot ne jaloissa on!
 
   
 
Kivaa niillä oli silti tuossa laskea edes vähän! Siitä on neljä vuotta kun viimeksi olin minkäänlaisilla suksilla, silloin pari tuntia mäessä vuokra-curvereilla. Siitä on yli kymmenen vuotta, kun olen viimeksi laskenut noilla omilla kamoillani ja varmaan yhtä pitkä aika kun olen viimeksi hiihtänyt murtsikkaa. Monta kertaa on miehen kanssa harkittu murtsien ostamista, mutta aina se on jotenkin kaatunut näihin etelä-Suomen talviin ja kiireeseen. Onko mieltä ostaa kamoja, jos kerran vuodessa niitä käyttää?
 
Ihan pikkuisen minua nyt kuitenkin puraisi nimenomaan slalom-kuume. Siis mäkeen tekisi vähän mieli. Voisi vuokrata ne curverit jälleen (noilla omilla antiikkikamoillani en mäkeen tohdi mennä enää :P ), voisi lykätä muksut laskettelukouluun. Nekin varmaan tykkäisivät, kun tuo vauhti ja mäenlasku suksilla kummallekin maittaa! Jotenkin sitä on vaan niin laiska, ettei uimahalliinkaan muka koskaan ehdi, tai parin kilsan päähän sille luistinradalle – saati sitten lähteä päiväksi mäkeen! Onnetonta saamattomuutta…
 
Naapurit muuten kertoivat, että heidän muksut käyvät melkein joka ilta tuolla sen parin kilsan päässä olevalla luistelujäällä. Jäin oikein miettimään. Minä en saa itsestäni arki-iltana irti lähteä luistelemaan. Liian iso ponnistus… Juuri ja juuri selviää parista harrastusillasta viikossa. Loput illat sitä vaan haluaa olla kun pääsee duunista himaan – mikä mun osaltani on aika usein aika myöhään.

One thought on “Lyijypainot jalkaan ja mäkeen

  1. Näinhän se meinaa olla, itsekullakin. Mieluiten viikonloppuisin tehdään kaikenlaista, tai silloin jos joskus duunit sattuu loppumaan ajoillaan.Loppujen lopuksi se ei vie sitä aikaa niin paljon ja antaa kyllä energiaa, kun vaan saa aikaan sen lähtemisen. Mutta kuten sanottua, uimiset jne on aika hankalia, jahkaamiseksi menee aina. Lähtiskö vai eikö…ja siin se aika sitten kuluukin.Toisaalta olen miettinyt sen, että vaikka lapset on pieniä, niin hirveetä vautia he kasvavat, enkä ole varma tulevatko enää 16 vuotaina kysymään kanssaan uimaan, luistelmaan hiihtämään tms.Semmoista se elämä on….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.