Kynttilöitä, pipareita ja tuubeja

Joskus kauan sitten ennen lapsia minäkin tykkäsin polttaa kynttilöitä talvisin. Sitten lasten ollessa pieniä se tuntui sen verran vaaralliselta touhulta, että kynttilät olivat pitkään pannassa, ja sit myötä vähän unohtui koko juttu. Mies varmaan viime talvena alkoi laitella kynttilöitä ruokapöytään vaikkapa iltapalalla, tänä syksynä minäkin olen taas alkanut niitä poltella, meillä on oikeastaan nykyisin kynttilät palamassa ruokapöydällä melkein joka aterialla ja näin viikonloppuna vähintäänkin koko pimeän ajan. Ihanaa, että lapset on niin isoja, että kynttilöitä voi polttaa taas rauhassa!

Ikkunalla ei silti ole kahta itsenäisyyspäiväkynttilää, sillä kaikki sellaiset kynttilät ja kaikki kynttilänjalat ovat – arvatkaa vaan! – autotallissa jossain pahvilaatikossa. Sorry dad, nyt on vain muita kynttilöitä, jotka on sitä paitsi palaneet jo useamman tunnin ja keittiön pöydällä, ei ikkunalla.

Tänään on oltu kotosalla koko päivä, siivoiltu vähän, ja leivottu pipareita. Ehdittiin jo käydä päivän pakollinen riitakin, esikoinen on tämän koko syksyn ajan ollut melkoisen vaikea, loukkaantuu todella herkästi, kränää ja kinaa kaikesta, uhittelee ja kiukuttelee, ja on ollut taas erittäin huono syömään ruokaa. Onhan tuo aina ollut nirso, mutta kausittain ruoka maistuu paremmin ja sitten taas huonommin – tämän syksyn ajan huonommin kuin vuosiin ja se alkaa käydä hermoille. Jokaviikonloppuista on marina siitä, mitä laitan ruuaksi. Neiti kun söisi vain noin kahta ruokalajia!

Ruuan jälkeen tehtiin tyttöjen kanssa niitä pipareita, mutta ennen kuin kaikki oli edes vielä uunista ulkona, tulivat tyttöjen serkut meille illaksi ja esikoinen meni leikkimään dinoilla serkkupojan kanssa. Koristeltiin siten piparit kaksistaan tosikoisen kanssa. Olin juuri eilen ostanut koristelua varten pari uutta kuorrutetuubia, mutta niistä toinen olikin rikki! Tytär sai valkoiset sokerikuorrutteet käsilleen, kun sitä ei tullutkaan ulos vain oikeasta päästä vaan myös sieltä väärästä… Niinpä pursotettiinkin valkoista tuubin perältä. Mutta ihan hienot piparit saatiin silti!

 

 

Tuubeista puheen ollen, ostin tuossa viikolla myös niitä joulutorttuja varten luumumarmeladin tuubissa. Eilen kokeilin sitä ekan kerran joulutorttujen tekemisessä ja miksei kukaan ole keksinyt sitä jo vuosia sitten?! Ainaista lusikoiden kanssa sotkemista, kun marmeladi on "viilipurkissa". Tuubista sen kuin puristi tortun päälle ja that’s it. Supersiistiä ja helppoa!

2 thoughts on “Kynttilöitä, pipareita ja tuubeja

  1. Kiva vinkki tuo tuubihillo:) En itse ole sellaista huomannutkaan. Tänään juuri teimme minitorttuja ja niihin se pursotin tuubi olisi äärettömän kätevä. Yleensä erikoisjutuissa hinta on se mitä jää miettimään, veikkaan että tuubissa hillo maksaa kymmenkertaisen määrän muovipurkkiin verrattuna(2 prk eurolla)Vaan eipä se haittaa, jos se ´helpottaa kiireisiä leipojia näin joulun alla.Iloisia joulunalus hetkisiä:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.