Hassuja kysymyksiä ja mitä näitä nyt on

Taksi toi taas lentokentälle. Viime hetkellä muistin pakata passin käsilaukkuun, sillä työmatka suuntautuukin vaihteeksi Suomen ulkopuolelle, Lontooseen, missä vastoin kaikkia odotuksia pitäisi oleman jopa aurinkoista seuraavat pari päivää siinä missä stadissa sataa (aina vaan). Tsekkasin sääennusteen taksissa. Lupaa hyvää huomisilla valokuvailuille 🙂

Kännykkääni kilahti tekstiviesti lentoyhtiöltä juuri sopivasti hetkeä ennen kuin asemoin itseni lähtöselvitysautomaatille, joten varausnumeron sijaan sainkin skannattua tietoni koneelle suoraan kännykästä. Heti kun hogasin mihin kohti laitetta se koodi piti asettaa… Yleensä käyttämissäni nettiselvityksissä kun ei moisia ole. Skannasin vielä passinikin ja sain boarding passini ja matkalaukkutarrat.

Baggage dropilla minut ohjattiin self service baggage dropiin (kohta joutuu varmaan lentämäänkin itse), missä skannasin hetki sitten itse laukkuuni liimaamastani tarrasta viivakoodin ja belt lähti kuljettamaan laukkuani. Ja tyssäsi. “Tämä on vasta testissä, yritä uudestaan,” opasti se, joka ennen oli siellä tiskin toisella puolen. Ei, ei tykännyt laite laukustani, joten lopulta annoin sen kuitenkin lähtöselvityshenkilölle automaatin sijaan.

Turvatarkastuksessa ei ollut juurikaan jonoa, joten pääsin saman tien romppeineni tarkastuspisteeseen. Kamera, läppäri, kännykkä, iPad, takki ja mitä kaikkea laareihin, reppu hihnalle ja boarding pass security-kundin käteen. “Do you have any liquids? Belt? Small things in your pockets? Any more computers?” Gosh! Eikös näissä nyt jo ole ihan tarpeeksi 😉 “No. No. No. No…” Ja läpi metallinpaljastimesta. Vaihteeksi en edes piipannut, randominapin uhreiksi joutui kolme edelläni läpi kävellyttä.

Haeskelin katseellani taulua, joka kertoisi lähtöporttini. 13 minuutin kävelymatkan päässä! Saa sitä jonnin verran kävellä meidän piskuisella kylälentokentälläkin, kun lento lähtee sieltä ei-Schengen-alueelta. Lähdin talsimaan kohti passintarkastuksia ja havaitsin, että biometrisellä passilla pääsisi läpi automaateista jonottamatta. Automaateista… No, minulla ei sellaista ole, joten ihan vaan asetuin jonoon yhdelle tiskeistä, joilla oli label All passports, hämmästellen ihmisiä, jotka uskollisesti seisoivat jonossa EU citizens -tiskille, jolla ei ollut ketään. Hmm.

Päästyäni lopulta passintarkastustiskille (miten niin monella voi olla jotain outouksia ja ongelmia passinsa kanssa?!) kundi tiskin takana katsasti passiani ja kysyi:” Miten menee?” Odottamaton kysymys ei saavuttanut ymmärryskeskustani, joten vastasin:” Anteeks?” Kaveri toisti kysymyksen ja vastasin hämmentyneesti naurahtaen:” Ihan jees.” “Hyvää matkaa,” ja passi takaisin käteeni. Ilmeisesti en oikein enää vastaa passini kuvaa (jos nyt ikinä olenkaan), liekö tarkistanut että edes olen suomalainen 😀

Passintarkastuksesta vielä vähän hölmistyneenä jatkoin matkaani kohti porttiani, kun joku taas yritti tunkeutua tajuntaani. “Would you like a free coffee?” Hunh? Free? Coffee? Pysähdyin ja näytin vissiin niin hämmentyneeltä, että kysymyksen esittänyt tyttö kysyi seuraavaksi:” Suomeksi? In English?” johon minä lopulta sain suustani ulos: “Either one is fine.” Englanniksi. Go figure. Tyttö jatkoi suomeksi, että pian avattavan Starbuck'sin henkilökunnalla on harjoittelupäivä, joten jos haluan, saan ilmaisen kahvin sieltä. No minähän astuin peremmälle 🙂

Aivoni eivät olleet silti kasassa vielä Starbuck'sin tiskille astuessanikaan vaan arvoin cappucinon ja cappucinon välillä hämmentävän kauan. Lopulta pyysin sen cappucinon ja siinä sitä odotellessani aivoni vähitellen järjestäytyivät taas älylliseen tilaan. Cappucino kädessäni kurvasin täyttämään vesipulloni ja kävelin viimeiset viisi minuuttia portille, missä työkaverini jo odottikin. Naureskelin hänelle kummallista lentokenttäkokemustani siinä lentoamme odotellessani. Ehkä weirdest ever.

Nyt ollaan täällä approx. 10tkm korkeudessa, lennetään sinipunaisin siivin ja wifi toimii (ainakin melkein… system failure for the masses…) Anyway, London calling!

******

Jep. Eli ei toiminut ollenkaan. Lentokentältä hypättiin junaan, joka toi meidät noin kilometrin päähän hotellista. Express-junassa kuulutukset tulivat viidellä kielellä ja käytävää pitkin pyyhälsi nainen myyntikärryjen kanssa sellaista vauhtia ettei kyllä juuri jäänyt aikaa reagoida. Ei sillä että itse olisin mitään ostanutkaan, mutta epäilen ettei saanut mitään myytyä kun sellaista haipakkaa piti 😀

Victoria Stationilla astuttiin junasta ulos keskelle Lontoota (kunhan löydettiin ulos asemalta). Busseja ja takseja – en voinut kuin ihastella sitä miten tyyli oli säilytetty vanhana, vaikka itse kulkuvälineey näyttivät olevan enimmäkseen varsin uusia – vilisi joka puolella, eikä meillä ollut mitään ymmärrystä missä kohti työkaverin printattua karttaa oltiin, kun ei missään näkynyt yhtään tiekylttiä. Taksin olisi voinut ehkä ottaa, mutta käveleminen tuntui kivemmalta vaihtoehdolta, vaikka vähän joutuikin hakemaan suuntaa.

Parin opastaulukartan avuin lopulta päästiinkin oikealle tielle. Kuljettiin eteenpäin ja pysähdyttiin välillä punaisiin valoihin, joita ei kukaan muu tuntunut noudattavan kuin me (ja vähitellen selvisi miksi: niissä sai odottaa todella minuuttitolkulla vaikkei autoja niillä sivukaduilla kovin paljon kulkenut). Koko katu tuntui olevan vain hotellia hotellin perään. Seurailin talojen numerointia ja häkellyin kun yhtäkkiä nousevan numeroinnin 31:n jälkeen tulikin laskeva numerointi 77:stä alaspäin. Seuraavan kadunylityksen jälkeen jatkui kuitenkin 33 taas. Katunumerointi oli ollut hetken verran aukionumerointi. Hassua.

Myöhemmin Hotellihuoneessani pohdiskelin mitä kello mahtaa olla oikeasti, ja iPadin uutta world clockia hyödyntäen tulin siihen tulokseen, että iPadin täytyi olla Lontoon ajassa kännykän ollessa vielä Helsingin ajassa. Mutta wtf? Toisinpäinhän sen olisi pitänyt olla, kännyn ollessa kuitenkin britti-puhelinverkossa kiinni kun taas iPadilla ei ollut vielä ollut mitään yhteyttä mihinkään Lontoossa. Sen on täytynyt napata uusi aika jo koneessa. Huoh. Aikavyöhykkeet…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.