Kevätaurinkoa

Maaliskuussa on tähän asti aivan paria poikkeuspäivää (joilla on oma tärkeä tehtävänsä lumen sulattamisessa, ja siksi toivotan nekin tervetulleiksi näin keväällä) lukuunottamatta saatu nauttia upeista aurinkoisista päivistä. Olkoonkin, että viime viikolla oli vielä melkoisia pakkasaamuja, lähes -20C välillä! Siitäkin huolimatta söin viikko sitten ensimmäisen kevätjätskin. Sen, jota tekee mieli, kun voi nähdä kevätkeijujen tanssin kimaltelevilla hangilla. Kun talven prinssi vielä yrittää liehitellä keijuja ennen kuin joutuu antamaan periksi ja väistymään odottamaan seuraavaa talvea.

Office-maskotti paistattelee päivää kevätauringossa

Niin hieno kuin tämä kevättanssi onkin, joka vuosi sitä katsellessani toivoisin, ettei minun tarvitsisi sitä enää täällä seuraavana vuonna nähdä. Talven prinssi saisi minun puolestani pysyä jäälinnassaan ihan suosiolla ja unohtaa puhaltaa jäisiä henkäyksiään minun päälleni. Mutta valitettavasti en taida säästyä prinssin jäisiltä suuteloilta niin kauan kuin Suomessa asun, eikä muutto lämpimään ole ihan lähivuosien mahdollisuuksien rajoissa. Joten nautitaan nyt edes tästä keväästä ja lähestyvästä kesästä.

Väistämättömän talvihorroksen jälkeen nämä keväiset aurinkoiset päivät, lumien sulaessa ja lintujen alkaessa taas laulaa, ovat minulle joka vuosi kuin uuden elämän alku. Vaikkei elämässäni tapahtuisi mitään mullistavaa – toivottavasti ei ihan vähään aikaan mitään pahalla tavalla mullistavaa, pari pientä toivottavaa muutosta mielessä siintää kyllä ;) – talven yli uinuneet solut heräävät taas henkiin ja tuottavat myllerryksen. Toisaalta elämä tuntuu hienolta juuri näin, toisaalta kaikki haaveet heräävät eloon, sekä luomaan toivoa vielä paremmasta huomisesta että masentamaan, kun ei lennokkaat unelmat vaikutakaan toteutuskelpoisilta.

Vielä on kylmä, vaikka aurinko paistaakin. Nuorimmaisen kanssa saa vääntää kättä pukeutumisesta, kun olisi jo heittämässä talvitakkia narikkaan ja vetämässä tennareita jalkaan. Esikoisella järki luistaa tuossa asiassa jo aavistuksen verran paremmin, pari vuotta pitemmällä elämänkokemuksellaan. Voi kun tämä välivaihe menisi pian ohi! Lumen ja jään sulamisesta syntyneet lammikot haihtuisivat ilmaan tai maan alle ja lämpötila nousisi kymmenkunta asetta! Tämä on se vaikein vaihe pukeutumisessa itsellenikin; kun ei millään enää haluaisi käyttää talvikenkiä ja takkeja, mutta vielä on liian kylmää ja märkää käyttää oikein muutakaan.

Enää muutama päivä, niin päästään tyttöjen kanssa muutamaksi päiväksi mutsin tykö nauttimaan Las Palmasin kevätauringosta. Muutamaksi päiväksi pakoon Suomen kylmää ja märkää, jos kohta aurinko onkin sama. Ihana pieni spring break! vaikka onkin näin pieni tällä kertaa. Kyllä sitä jo odottaakin :) Tyttäret kyselivät jo, millon saa alkaa pakata. Pian :)

Kesäänkin on enää muutama kuukausi. Äh, okei, vielä muutama kuukausi. Liian pitkä aika kumminkin; optimismini ei enää riittänyt aivan näin pitkälle ;) Rapiat 100000 minuuttia koulun päättymiseen, laski miehen tytär sunnuntaina. Siihen vielä kuukauden verran minuutteja ennen kesälomamatkaa Tinokselle. Jo sitä(kin) odottaa koko porukka! Puheissa on varmaan tämän hetken elämää enemmän milloin Kanaria ja milloin Tinos. Miehen kanssa tehtiin tuossa jo ensimmäiset kreikkalaiset ateriatkin. Ne kuuluu kevääseen ja kesään :)

Tätä kirjoittaessa aurinko katosi ja tilalle ilmestyi koko taivaan peittävä pilvimassa. Jos sieltä vain tulisi sitä vettä, antaisi tulla vaan, mutta heittää pahus räntää niskaan. Elättelen toiveita, että kun reilun viikon päästä ollaan (jo) taas Suomessa, saataisiin astua stadi-vantaalta ulos lumettomaan Suomeen (tai ainakin pk-seutuun).

“‘Kevät kevät kevät! Kevät kevät kevät!’ lauloivat pikku-punarinnat pesässään niin että olivat pudota pudota pesästä. Ja oli kevät.” Räntämyräkästä huolimatta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.