Kaikki autoni nappulat

Lähdin tänään vähän ennen kahdeksaa meidän toyotalla viemään esikoista kouluun ja tosikoista hoitoon. Oli vaihteeksi kuulas syysaamu ilman sadetta ja pilviä. Aurinko oranssina nousemassa taivaanrannan takaa. Sumuverho nousi pelloilta ei niin kauhean kaukana meidän talosta. Ja auton ikkunat ja sivupeilit vesihuurun peitossa.
 
Silloin pari vuotta sitten, kun muutettiin tänne stadista, huomattiin tämä syksyinen vesihuuruilmiö ja ostettiin sellaiset lastat, joilla veden saattoi näpsäkästi pyyhkiä ikkunoista pois. Viime syksynä lastoja oli jäljellä yksi, ja satunnaisesti sillä jompi kumpi muistaessaan pyyhkäisi molempien autojen ikkunat ennen lähtöä. Nyt lastat (tai lasta?) on varastossa, jossain, eipä ole enää muistettukaan. Vaikka tarvetta niille yhä tai jälleen olisi, kuten tänäkin aamuna tuli todistettua.
 
Lähdettiin siis lasten kanssa liikkeelle auton ikkunat vesihuurun peitossa. Yritin saada pahimmat pois avaamalla ja sulkemalla ikkunat, mutta ei se auttanut kuin marginaalisesti. Pyyhkimiäkin sai etu- ja takaikkunaan käyttää toistuvasti, kunnes ilmastointi ja takaikkunan lämmitin viimein tekivät tehtävänsä niiden osalta. Mutta sivuikkunat kestävät aina kauan puhdistua. Pelottavaa ajaa niin ettei näe kunnolla joka suuntaan.
 
Sivupeilit olivat luonnollisesti myös huurussa. Ei sillä että niitä juuri oikeasti tarvitsisin tässä suhatessani, mutta niiden huuruisuus häiritsi. Niissä on lämmitin, joten ihmettelin, kun ne olivat huurussa vielä takaikkunan puhdistuttuakin – niidenhän piti lämmetä siinä samalla! Mietin hetken oliko niissä kenties jotain vikaa, kunnes muistin, että toitsussahan peilinlämmitys on yhdistetty tuulilasin alareunan lämmitykseen eikä takalasin lämmitykseen kuten mazdassa.
 
Painoin siis seuraavaa nappulaa ja jäin odottelemaan peilien kirkastumista matkalla koululta päiväkotiin. Mutta ei. Peilit ne vaan pysyivät huurussa, sen sijaan sisällä alkoi olla hurjan kuuma, vaikka olin jo säätänyt lämpötilaa alas ja puhalluksenkin pienemmälle. Niinniin! Enhän minä ollutkaan laittanut tuulilasin lämmitintä päälle vaan olin painanut webasto-nappia! Ei ihme, että tuli kuuma!
 
Vihdoin siis lähtiessäni päiväkodista kauppaan sain oikean napin alas ja jo kirkastui peilitkin. Toitsussa on aivan liian monta lämmitykseen liittyvää nappulaa ;) Että joskus voikin triviaalit asiat aiheuttaa päänvaivaa. Sitä paitsi, en minä niitä peilejä oikeasti noilla pyrähdyksillä tosiaan edes tarvinnut…
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.