Silmiin sattunutta

En nyt puhu katupölystä (jota sitäkin on, vaikkei minua olekaan juuri vielä vaivannut, esikoista sitäkin enemmän), enkä siitepölystäkään (josta samat sanat), vaan kun tässä vaihteeksi on aikaa aamulla cappucinon seurassa rauhassa selailla Facebookkia ja uutisia, sattuu silmiin kaikenlaista ajtuksia herättävää. Eilisten hajanaisten havaintojen lisäksi.

Kunnollisen kahvin metsästys

Sinänsä juon kahvia kuin kahvia, vaikka mustana, kunhan saan kofeiinifiksini aamulla. Kuitenkin, jos aikaa suinkin on, etsin mieluummin itselleni kunnollisen cappucinon tai latten automaatti- ja tippukahvin sijaan. Kotona toki juon ensimmäisen, pehmeän ja täydellisen macchiaton, mutta niinä aamuina, kun joudun sonnustautumaan kotoa jonnekin, ei se yksi kovin pitkälle riitä. Eilen oli sellainen päivä, kolmas tällä viikolla.

Olen havainnut, että vaikka kahvilakulttuuri Helsingissä alkaa jo olla aika ok, ja näiden isojen ketjujen – Espresso House, Robert’s, Starbuck’s ja Picnic – lisäksi monista pienistäkin kahviloista saa muutakin kuin sitä sumppia, on monilla alueilla ihan mahdotonta löytää mitään muuta kuin tunteja seissyttä Juhlamokkaa. Niin myös siinä Hakaniemen metroasema nurkilla Kallion puolella. Chillin vierestä sentään löytyi pieni leipomomyymälä, joka jättimarenkien, herkullisen näköisten kakkujen, leipien ja muiden leivonnaisten lisäksi tarjoili italialaispaahtoista espressoa. Halvemmalla kuin edellämainitut ketjut.

Wilma-viestit

Eilisen koulutuspäivän aikana kun tauoilla tsekkailin kännykkääni, tulvi sinne ihan liian monta Wilma-viestiä. Syy ei suinkaan ollut koulun, vaan nuorimmaiseni, joka ei vaan aamulla vaivautunut kouluun. En tiedä, mitä sen lapsen kanssa pitäisi tehdä, kun asenne on fuck you, ei kiinnosta. Koulusta ei juuri ole apua, sillä nykypäivänä ei koulut usko rangaistuksiin, jotka motivoisi edes vähän. Itsekin olen yrittänyt tätä vastuuttamista ja luottamista, mutta se ei näytä seiskateinin kanssa johtavan mihinkään, joten lähti laitteet jäähylle ja niiden kanssa säännöt kovenee jatkossakin. Eilen keitti vaihteeksi yli.

Muumit of Finland eikun…

Suhteellisen hupaisa pieni juttu, missä muumit poseeraavat TOF-kuvissa. http://kikatin.com/tarinat-jotka-tove-jansson-jatti-kirjoittamatta-tom-muumiland

Suomalainen Sisu

Se voima tai piirre, jonka vuoksi suomalaiset eivät ole uhriutuneet vuosisatojen saatossa, vaan työskennelleet kovemmin silloinkin kun Venäjä on potkinut päähän ja mitä nyt kaikkee. Aina tähän päivään asti, kun uhriutuminen on päivän sana ja Suomalainen Sisu on vikinäryhmä, joka itkee sitä, miten pakolaiset on tuhonneet Suomen, vain vähän karrikoiden. http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005137604.html

Vain tilaajille

Hesari on koventanut linjaansa ilmaisten artikkelien suhteen. Lienee lehdellä jonkinlainen ahdinko. En silti edelleenkään osta tilausta, vaikka välillä ärsyttääkin, etten voi jotain mielenkiintoisen oloista artikkelia lukea. Hesari ei silti mielestäni ole tilauksen arvoinen. Ei enää. Sekin on mennyt klikkiotsikointiin ja mukauutisiin niin vahvasti. Silti selailen mieluummin Hesarin etusivun kuin Ylen. Go figure.

Lontoon terrori-isku

Isis on ilmoittautunut tekijäksi, joten liekö Brexitillä mitään tekemistä asian kanssa. Tai ehkä onkin, sillä sen jälkeen Britannian rajat sulkeutuu Isis-pakolaisille. Logiikka ontuu ihan vähän, mutta eihän terrorismissa sitä ole muutenkaan, joten yhtä hyvin. Anyway, se oli noin niinkun terrori-iskujen skaalassa aika epäonnistunut sikäli, että uhrien määrä on kai tällä hetkellä viisi, joista yksi on hyökkääjä itse. Onneksi.

Perjantai

‘Nuff said.