Sweet weekend

Aamunavaukseksi mies avasi läppärinsä ja otti esiin Forecan säätiedot. Ei niinkään kivaa luvassa Vappu-viikolle, vaikka vielä jaksan toivoa Forecan olevan väärässä niin pilveen kuin taivas taas menikin. Tämänkin päivän käyrä näytti sivulla masentavalta: high of +12C, ja laskusuuntainen. Kännykkäni Foreca-app oli siitä eri mieltä, ja onneksi oikeassa: +19C iltapäivällä.

Eilenkin oli lämmintä ja kaunista, aina siihen saakka kun alettiin grillata päivällistä, jolloin taivas sopivasti meni pilveen. Kuten nyt tänäänkin. Koko päivän on paistanut aurinko ja ollut lämmin, mutta nyt on pilvistä. Kylmä ei onneksi ole nytkään, joten eiköhän se suunnitelma grillata ja syödä ulkona pidä ja päde tänäänkin, kuten eilenkin (ja syötiinkin – jälk.huom. ennen kuin pääsin julkaisemaan tätä).

Eilen vietettiin laiska aamu sisällä hörpittyäni freddo cappucinoni pihalla auringossa. Tongin vanhoja kuvia Helsinki-postaustani varten miehen säätäessä meili-palvelinta. Iltapäivästä lähdettiin koiran kanssa pitkälle lenkille tuonne Haltialan seuduille jokivarteen. Vastaan tuli jos jonkinmoista juoksijaa numerolaput rinnassa; mikä lie juoksukisa menossa.

Luonto hehkui jo kukkaloistossa, linnut visersivät, tikka hakkasi lamppua (luulisi että sillä on jo nokka rutussa!). Kotiin päin kävellessä jo tuuli tuntui yltyvän, ja pilvet kerääntyivät taivaalle. Väsymys vyöryi ylitseni aivan varoittamatta, ja raahustin viimeisen kilometrin kotiin silkalla sisulla, tietäen ettei paljon vaihtoehtojakaan ollut ;)

Kaupassakin oli pakko käydä ennen kuin päästiin laittamaan ruokaa. Otettiin Meggie mukaan autoon, ja ihan nätisti (pienessä paniikissa) se siellä autossa meitä odottikin. Megs itkee jokaisen perheenjäsenen perään, ja on aina yhtä onnellinen nähdessään palaajan, vaikka tämä olisi ollut poiss puoli minuuttia viemässä roskia :D

Eilinen illallinen oli ihan täydellinen! Grillattua kengurua ja parsaa, tomaattia ja mozzarellaa, ja Pinot Grigioa ulkona terassilla hivenen viilenevässä illassa, mutta vielä tarkeni kollarissa. Illallisen jälkeen oli siman teon aika. Siellä se nyt odottaa pullotusta!

Puistossa istui jänis, kun iltasella lähdettin vielä kävelemään.

Tänä aamuna katettiin aamupala pihalle, kunhan oli todettu toteen, ettei siellä kylmä ollutkaan. Cappucinot ja italialaista munakasrullaa kapriksilla. Siihen mennessä kun aamupala oli syöty, aurinko jo porotti ihanasti ja mielessäni oli kypsynyt ajatus tehdä viimein jotain puutarhan eteen. Hain sisältä turveruukkuja ja viime vuodelta jääneet siemenpussit, ja kaivoin varastosta puutarhatyökalut.

Turveruukut saivat basilikaa, kesäkurpitsaa ja munakoisoi kasvamaan. Tilli, salaatti, rucola, pavut, pinaatti ja korianteri laitettiin suoraan isoihin laatikoihin. Lisäsin ruohosipulilaatikkoon siemeniä putsattuani sammalet mullan päältä. Mies katkoi pihan pusikon jälleen kasvaneet oksat pois. Vielä on tarkoitus ostaa tomaattia, paprikaa ja chiliä taimina, ja joitakin kukansiemeniäkin. Jospa tänä vuonna olisi pihalla vähän kukkaloistoakin :)

Puutarhahommien jälkeen istahdin iPadeineni aurinkotuoliin. Oli ihan bikinikeli <3 Kirjoittelin Helsinki-postauksen (joka juuri KATOSI tästä Blogsystä, kun en ollut saanut sitä julkaistua #€”€%&/&%€”!!!)c, mutta siihen mennessä kun meinasin sen julkaista, olikin nettiyhteyteni kadonnut. Jätin miehen kotiin korjaamaan palvelinta ja lähdin Meggien kanssa meidän 3-4km perus-lenkille ihanaan aurinkoon.

Koivut vihertää, osassa lehdet jo hyvinkin pitkällä <3

Melkein meinasin sitten istahtaa takaisin aurinkotuoliin, mutta iPad tarvitsi piuhaa –> sohvalle. Ja sitten tulivatkin taas pilvetkin. Vielä tästä tosiaan meinataan silti grillailla ja syödäkin ulkona, mutta olisihan se niin kivaa jos se aikka vielä paistaisi!

Sweet weekend, yhtä kaikki :) Lämmintä aurinkoa, yhdessäoloa, kivojen asioiden tekemistä. Saadaan simaa (mikä ei tee hyvää karista kilot -projektilleni tosin…), ja kaikkea kivaa omalta maalta, kunhan sen aika tulee! Vielä ei ole tuoretta basilikaa tomaattien ja mozzarellan päälle (kaupoistakin oli loppu), mutta viime kesän basilikasadosta tehtyä pestoa on pakastimessa vieläkin, käyttiin sitä.

Kesä kesä kesä, can't wait!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.