Quest for books

Taas sain tuta sen, miten epäreilu tuo netti sitten loppujen lopuksi on. Kaikkea kivaa tarjolla, mutta kun yrittää ladata tai jopa ostaa, onkin kauppa tai palvelu vain jenkeille, tai kanadalaisille, tai briteille, tai saksalaisille, tai… Amazon avasi keväällä kaupan Android-laitteille – muttei sieltä mitään saanut ladattua suomalaisella laitteella. Tai ip:llä kai täsmällisesti ottaen. Ja tänään yritin etsiä kirjoja tabiini, mutta samaan seinään törmäilin.

Ilmaisia kirjoja on saatavilla pilvin pimein. Ja latasinkin tabiini ManyBooksista parikymmentä kirjaa Jane Austenia, Alexandre Dumas’ta, Baroness Orczya, Edgar Allan Poeta, jopa vähän Homerosta ja Kalevalan :D Ensin mainittuja minulla on jotain paperiniteinäkin, paitsi Poeta, jota aloin kerran vähän lukea miesystävän hyllystä. Homeroksen tarinat ja Kalevala on tietenkin tarinoina jossain määrin tuttuja, mutten ole koskaan niitä lukenut. Etenkin tuo Kreikan mytologia on aina kiehtonut.

Ilmaiseksi ei kuitenkaan tietenkään voi ladata mitään noita uusimpia titlejä, ts. mitään vähänkään tunnetumpia kirjailijoita sitten noin vuoden 1915 tai jotain. Enkä sitä odottanutkaan, mutta odotin toki että olisin edes saanut ostaa niitä tabiini! Löysin näppärän kaupan – josta sai ostaa vain ne jenkit ja kanadalaiset. Ja toisen, jossa piti olla uk-osoite rekisteröityäkseen. Jne. Ihan niinkuin musan kanssa taannoin!

Testasin Elisa Kirjaa. Kaikki vain suomeksi, eikä itse asiassa edes hirveän hyvä valikoima sitä mitä minä haluan – Tess Gerritseniä, James Pattersonia, Janet Evanovichia, Michael Palmeria, jne. eLibriksessä on kyllä ihan englanninkielinen kokoelma, mutta ei mitään edellä mainittuja. Joku yksittäinen suomeksi. Siinä vaiheessa olin jo avautunut turhautumisestani naamakirjassa ja lopulta sain kullanarvoisen kommentin.

“Onhan tablettiisi Kindle saatavana?” Kindleä tuossa jo kaipasinkin, mutta luulin että kindle-kirjojen ostamista varten tarvitsisin kindle-laitteen. Väärä luulo! Jossain kohti alkuvuotta joku povasi Kindle-lukulaitteen hinta-kehityskäyrän, ts. suoran, perusteella sen olevan marraskuuhun mennessä ilmainen. On se ilmainen jo nyt, jos on Android-laite :)

Amazon Kindle (for Android) Löytyi Android-marketista, lataus kesti 20 sekuntia, sisäänkirjautuminen pari sekuntia, kirjakauppaan siirtyminen toiset pari ja kirjan ostaminen + lataaminen 20 sekuntia, kun on Amazon-tili luottokorttitiedoilla valmiina. Aivan liian kätevää ja helppoa ;) Seuraava haaste on pitää kirjaostot kurissa :D

Ei ole Amazonin voittanutta, sen olen jo todennut paperikirjojen ja leffojen kanssa. Ja nyt eKirjojen kanssa. Nyt ei tarvitse kantaa mukaan kuin ehkä tuo yksi kesken oleva kirja, lisää lukemista on tabi täynnä ja lisää saa parilla napin painalluksella :) Ainiin, ne maksaa vaikkei huomaa… Silti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.