Helteessä

Sieltähän se kesä tuli taas, samaan aikaan lomani kanssa. Koko ensimmäinen lomaviikko oli ihanaa hellettä, ja kun parin ensimmäisen päivän ärsyttävistä asioiden hoitamisista oli päästy (tosiasiassa vieläkin olisi jotain kissojen rokotusjuttuja ja muita, gaah…), alkoi loma tuntua ihanasti lomalta, milloin parvekkeella kirjan kanssa, milloin rannalla :)

Viime viikolla tytöt olivat vielä isänsä kanssa reissaamassa Suomenniemeä, palasivat mökiltä torstaina. Torstaina minulla oli kuitenkin lomani ainoa sovittu meno, jos ei lasketa lähestyvää Kreikan matkaa (10 päivää enää ja sitten mennään!), joten typyt viettivät vielä sen yön isällään, minun juhliessa tätinsä nelikymppisiä.

Perjantaiaamupäivästä saakka on tyttäret jälleen olleet kanssani. Viikonloppu oltiin miesystäväni luona ja tänään totesin, että se englanti – miesystäväni on amerikkalainen – alkaa viimein vähän tarttua typyihin ;) Tänään kun lähdettiin ajamaan kotia kohti, tosikoinen pyöri vielä takapenkillä kun käynnistin autoa, jolloin esikoinen komensi siskoaan: “Sit down!” Ja aamulla kun kutitin tosikoista, tämä kiljui minulle: “No, no!” Siitä se vähitellen lähtee.

Viikonloppu kului kesäisissä merkeissä. Tyttötrio viiletti välillä pihalla ja läheisellä fudiskentällä, välillä tulivat sisälle ilmoittaen että on liian kuuma olla ulkona ja ryhtyivät mielipuuhaansa: telmimään virtuaalimaailmassa nimeltä Little Big Planet. Eilen käytiin läheisellä uimarannallakin – kunhan ensin löydettiin koko biitsi :D Tiesin ettei sinne ole kuin kivenheitto matkaa, linnuntietä. Mutta kun ei sinne mennytkään ihan linnuntietä. Tai edes ihan suoraa kävelytietä.

Perjantain kauppareissulla poimittiin hyllystä mukaan pullo Strawberry Margarita/Daiquiri -mixiä ja mansikka-ständiltä rasiallinen tuoreita mansikoita. Ja tietenkin Alkosta pullo rommia. Tehtiin sitten iltasella makoisat Strawberry Daiquirit. Kesäisen herkullinen juoma! Mutta sen verran makeeta, ettei saman illan aikana oikein kahta voi juoda. Eilen valmistettiin toinenkin kesäinen juttu, espressojää.

Näiden kesäisten herkkujemme siivittämänä istuttiin viime yönä kesäyön lämmössä parvekkeella aamunkoittoon saakka. Vielä viime viikolla illat tuolla meren äärellä viilenivät tuulen myötä niin paljon, että minä vilukissa vedin villahuopaa ympärilleni iltasella. Torstaina taisi olla ensimmäinen oikeasti lämmin yö, kun palailin synttärijuhlinnasta, tosin vähän enempi sisämaassa. Viikonloppuna ulkona kyllä tarkeni olla samoissa kesähepenissä kuin päivälläkin. Parasta kesää!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.